Ce se întâmplă cu centrala ce la Cernobîl după ce a fost capturată de ruși! Planul secret pe care Putin îl are pentru energia nucleară

,

Trupele rusești au preluat controlul asupra centralei de la Cernobîl din norul Ucrainei, locul în care a avut loc cel mai grav dezastru nuclear din lume, în prima zi a invaziei multiple a Rusiei în Ucraina. Ce se întâmplă în aceste momente cu centrala de la Cernobîl?


In articol:

Ucraina a informat că centralele nucleare operaționale de pe teritoriul ei funcționează în siguranță și nu au fost înregistrate ”distrugeri” la facilitățile de la fosta centrală nucleară de la Cernobîl, a anunțat joi Agenția Internațională pentru Energie Atomică, citând o notificare transmisă de Autoritatea pentru reglementare a energiei nucleare din Ucraina, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

UDATE: Rusia suține că protejează centrala de la Cernobîl de teroriști

 Ministerul rus al Apărării susține că trupele sale dețin centrala de la Cernobîl pentru a o ”proteja”, scrie BBC, citat de stiripesurse.ro.

De asemenea, instituția a mai precizat că face acest lucru pentru a se asigura că:  "grupurile naționaliste și alte organizații teroriste nu pot folosi situația din țară pentru a organiza o provocare nucleară".

Rusia a declarat că nivelul de radiații din zona centralei nucleare sunt normale și că personalul continuă să monitorizeze nivelurile de radioactivitate.

Ce se întâmplă cu centrala ce la Cernobîl după ce a fost capturată de ruși

Potrivit ultimelor informații de pe câmpul de luptă, în prima zi de bombardament, facilitățile de la fosta centrală nucleară de la Cernobîl au fost capturate joi de trupele rusești, după ce Kremlinul a luat cu asalt Ucraina, a declarat un consilier al președintelui ucrainean.

Trupele rusești au preluat controlul asupra centralei de la Cernobîl

Trupele rusești au preluat controlul asupra centralei de la Cernobîl

Directorul general AIEA, Rafael Mariano Grossi, a declarat joi, la scurt timp după ce forțele ruse au acaparat centrala de la Cernobîl, că operarea în condiții de siguranță și securitate a facilităților nucleare din această zonă să nu fie afectată sau întreruptă în niciun fel.

Citeste si: Proteste violente în Rusia! Peste 1.500 de ruși au fost arestați de autoritățile de la Kremlin! Oamenii sunt nemulţumiţi de invadarea Ucrainei

“Cu privire la situaţia de la Centrala Nucleară Cernobîl, Ucraina a informat IAEA că “forţe armate neidentificate” au preluat controlul asupra tuturor facilităţilor de la Cernobîl, localizate în zona de excluziune.

Omologii au adăugat că nu au existat pierderi sau distrugeri ale site-ului industrial. Directorul general Grossi a spus că este de importanţă vitală ca operarea în condiţii de siguranţă şi securitate a facilităţilor nucleare din acea zonă să nu fie afectată sau întreruptă în niciun fel”, se arată în declaraţia AIEA.

Trupele rusești au preluat controlul asupra centralei de la Cernobîl

Trupele rusești au preluat controlul asupra centralei de la Cernobîl

După cel mai mare dezastru nuclear din istorie, care a avut loc în 1986, în prezent, încă se mai desfășoară activități de gestionare și stocare a deșeurilor nucleare, potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Internet a operatorului centralei chnpp.gov.ua/en/home. 

Potrivit AIEA, în prezent în Ucraina funcţionează patru centrale nucleare.

Planul secret pe care Putin îl are pentru energia nucleară

După capturarea centralei de la Cernobîl, planul președintelui rus ar fi să deconeteze Urcaina de la rețelele electrice și de comunicații, astfel cu ajutorul grupurilor de sabotaj vor instala panica în rândul populației. Putin are un scop bine înțelenit, ar urma să atace cibernetic autoritățile publice și a alte site-uri vitale din Ucraina, pentru a putea prelua controlul princialelor autorități ale statului. 

Toate aceste manevre cu scopul de a prelua conducerea statului și obligarea Ucrainei de a semna un acord de pace în condițiile impuse de Moscova.

Citeste si: LIVE UPDATE A doua zi de război în Ucraina. Franța accelerează desfăşurarea unor militari francezi în România, în cadrul NATO

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Fiica partizanului Toma Arnăuţoiu: „Tata a refuzat să înlocuiască patriotismul, credinţa şi dreptatea cu oportunismul, ambiguitatea şi prefăcătoria“

Ce prevede acordul de la Minsk, despre care Putin spune că nu mai e valabil? Cele 13 puncte ce nu au fost implementate în 7 ani

Klaus Iohannis pleacă la summitul NATO de la Madrid: 'Vor fi adoptate decizii istorice'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Proteste violente în Rusia! Peste 1.500 de ruși au fost arestați de autoritățile de la Kremlin! Oamenii sunt nemulţumiţi de invadarea Ucrainei

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies