Ce salariu are, de fapt, o cameristă la un hotel din România

,
salariul unei cameriste din Romania
Cum sunt platite cameristele din Romania?[Sursa foto: unsplash.com]

Salariul unei cameriste la hotelurile din România diferă, bineînțeles, de locație, dar și de sezon. Trebuie ținut cont și de faptul că această meserie implică destul de multe responsabilități, dar și sarcini. Nu este nici pe departe un job ușor și nu oricine poate să reziste în această meserie.


In articol:

Atunci când mergem în concediu și ne cazăm la un hotel, cu toții suntem atenți la curățenia din cameră. Cele care se ocupă însă de acest lucru nu sunt plătite nici pe departe așa cum ar trebui, dacă ne gândim câtă muncă se depune în fiecare zi. 

Cameristele din hotelurile din România, plătite destul de modest

Salariul minim al unei cameriste de hotel este de aproximativ 1.400 de lei. Bineînțeles că aici nu vorbim despre hotelurile de lux, situate în centrul capitalei sau în stațiunile de 5 stele de pe litoral. Acolo situația este destul de diferită, dar și responsabilitățile sunt mult mai mari, dacă ținem cont de clienții care se cazează. 

Ca în oricare altă meserie, dacă sunteți la început, veți primi cel mai mic salariu. O dată cu vechimea și cu experiența pe care o veți căpăta, veți fi mai mulțumită și pe plan financiar. Acum nu vă gândiți că este o meserie din care te poți îmbogăți. Nici pe departe.  O cameristă de hotel cu experiență nu va depăși 3.000 de lei pe lună. 

De exemplu, în acest sezon, hotelurile de pe litoralul Mării Negre au oferit cameristelor salarii cuprinse între 1.600 de lei, în Eforie sau Olimp și 2.300 de lei, în Mamaia. În Costinești, la un hotel de 3 stele, salariul pornea de la 2.100 de lei și putea ajunge și la 2.500. În Mamaia Nord, persoanele care se ocupă de curățenie pot ajunge și la 2.600- 2.700 de lei. 

Ce implică meseria de cameristă de hotel

Dacă sunteți interesată de acest job, trebuie să știți foarte bine la ce să vă așteptați. În primul rând, o cameristă este responsabilă de curățenia în camerele de care răspunde. Acest lucru implică, pe lângă datul cu aspiratorul și spălat pe jos, și schimbarea așternuturilor, a prosoapelor, dar și dezinfectarea băilor. 

De asemenea, camerista trebuie să se asigure că din cameră nu lipsesc lucrurile elementare, cum ar fi hârtia igienică, săpunul și eventual șamponul. În situația în care clienții consumă și produsele din minibar, stocul trebuie

refăcut în permanență. În plus, tot camerista se ocupă și de curățenia pe holurile hotelului. 

Țineți cont și de faptul că dacă un client produce pagube în cameră, va trebui să completați un raport prin care să-i aduceți la cunoștință șefului cele întâmplate. 

Acestea fiind spuse, dacă tot vreți să vă încercați norocul în această meserie, este important să știți și că se cer cel puțin studii medii. Dacă veți absolvi și un curs de calificare, aveți șanse mai mari să vă angajați în condiții financiare mai bune. Cursul conține 40 de ore de instruire, dar avantajul este că puteți obține o diplomă care va fi recunoscută atât în țară, cât și peste hotare. 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Copil de 5 ani, lovit de o mașină de poliție. Minorul era nesupravegheat și a ieșit în fugă din curtea casei în stradă

VITEZA LUMINII Moderna bagă în TESTE vaccinul anti-Omicron

Ce s-a ales de fiica Adrianei Iliescu. Eliza a împlinit 17 ani! Este o adevărată domnișoară

Ce s-a întâmplat cu fetița care a supraviețuit după accidentul provocat de polițistul de 27 de ani. Raed Arafat face lămuriri

Unde se grăbea polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa, pe o trecere de pietoni din București

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies