Ce sa nu faci niciodata daca iei paracetamol. Efectele pot fi devastatoare

,

Efectul pilulelor contraceptive poate fi diminuat de anumite medicamente, in timp ce unele antibiotice il pot creste.

Si interferentele intre alimente si medicamente sunt extrem de multe, asa ca nu uita sa intrebi doctorul daca este cazul sa eviti anumite produse in timpul unui tratament. Mare atentie la combinatia alcool-medicamente. Afla ce e permis, ce e interzis la acest capitol.

Nu beti alcool
Medicamentele toxice pentru inimă, ficat, sistemul nervos central nu trebuie nici ele asociate cu alcoolul. Alcoolul este toxic iar toxicitatea lui se manifestă în special la alcoolicii cronici, în principal pentru sistemul nervos central, pentru ficat, pentru stomac, pentru inimă. Aşa că toate medicamentele care prezintă toxicitate pentru aceste zone ale corpului, nu trebuie asociate cu alcoolul pentru că, în mod firesc, creşte riscul apariţiei acestor efecte toxice. Este şi cazul paracetamolului, care luat în doze foarte mari este toxic pentru ficat, în consecinţă combinaţia alcool – paracetamol trebuie evitată.

Alcool şi peniciline
În cazul combinaţiei dintre medicamente şi alcool, reacţiile adverse care pot rezulta sunt extrem de complexe. O problemă o reprezintă faptul că alcoolul face ineficiente unele medicamente, spre exemplu penicilinele. Luate cu alcool, acestea nu mai tratează boală, explică specialiştii. Pe piaţă, există foarte multe peniciline (nu numai cele care se pot cumpăra sub această denumire).

Cititi continuarea pe kfetele.ro
 

 

Citește și:

Anunt neasteptat de la guvern: scad salariile! Cine va primi lunar mai putini bani

Presiune uriașă pe Guvernul Orban - Angajații din Sănătate ies în stradă! Protestele se vor desfăşura săptămânal în Piaţa Victoriei

Semnele cancerului de colon pe care nu trebuie sa le ignori

Simptomele celui mai teribil tip de cancer: cancerul pancreatic. Trec neobservate pana cand boala nu mai poate fi tratata

„Moldovenii” isi pregatesc pasapoartele! Primarul inaugureaza Aeroportul International Gaurenii de Jos cu o ...drona!


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies