Ce rugăciune puternică se rostește pe 1 octombrie, de Acoperământul Maicii Domnului. Este grabnic ajutătoare

,
rugaciune acoperamantul maicii domnului

Cea mai puternică rugăciune care se spune de Acoperământul Maicii Domnului

[Sursa foto: PixaBay]

Acoperământul Maicii Domnului este o sărbătoare încărcată de semnificație. Iată ce rugăciune trebuie să rostească toți credincioșii pe 1 octombrie.

În fiecare an, pe data de 1 octombrie este sărbătoare cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox. La începutul lunii octombrie, creștinii ortodocși prăznuiesc Acoperământul Maicii Domnului, una dintre cele mai importante sărbători închinate Maicii Domnului.

Iată cum trebuie să se roage credincioșii în această zi pentru iertarea păcatelor.

Acoperământul Maicii Domnului, cea mai puternică rugăciune 

Acoperământul Maicii Domnului este o sărbătoare pe care credincioșii o respectă în fiecare an, un moment în care se apropie mai mult de credință și își înalță rugăciunile către cer. Această zi le reamintește credincioșilor care este adevărata putere a rugăciunii. Astfel, pe data de 1 octombrie, creștinii ortodocși pot rosti una dintre cele mai puternice rugăciuni închinate Maicii Domnului. Este vorba despre rugăciunea care se spune în ziua în care este cinstit Acoperământul Maicii Domnului. 

Se spune că această rugăciune le aduce alinare celor care se confruntă cu probleme mari, liniște în suflet și ajută la împlinirea dorințelor.

„O, Preacurată Maică a Domnului, a puterilor de sus, Împărăteasa cerului și a pământului, atotputernică apărătoare și tărie a noastră, primește această cântare de laudă și de mulțumire de la noi, nevrednicii robii tăi.

Înalță rugăciunile noastre la tronul lui Dumnezeu și Fiul tău, ca să fie milostiv nedreptăților noastre. Să adauge harul Său tuturor celor ce cinstesc preacinstit numele tău și cu credință și cu dragoste se închină făcătoarei de minuni icoanei tale. Că nu suntem vrednici să fim miluiți de Dânsul, dacă tu, Stăpână, nu-L vei milostivi asupra noastră. Ție toate sunt cu putință de la Dânsul și pentru aceasta năzuim la tine, că ești acoperitoarea noastră și grabnică ajutătoare.

Auzi-ne pe noi, cei ce ne rugăm ție; ocrotește-ne pe noi cu atotputernicul tău Acoperământ și cere de la Dumnezeu Fiul tău să dea păstorilor noștri sfințenie, ca să privegheze și să ocârmuiască sufletele noastre; ocârmuitorilor de orașe, înțelepciune și putere; judecătorilor, dreptate și necăutare la față; învățătorilor, minte și smerită înțelepciune; soților, dragoste și înțelegere; fiilor, ascultare; asupriților, răbdare; asupritorilor, frică de Dumnezeu; celor mâhniți, răbdare și bucurie duhovnicească; neînfrânaților, înfrânare; și nouă, tuturor, duhul înțelepciunii și al cucerniciei, duhul milostivirii și al blândeții, duhul curăției și al dreptății.

Așa, Doamnă Preasfântă, milostivește-te asupra noastră și asupra neputinciosului tău popor. Pe cei rătăciți povățuiește-i pe calea cea bună, pe cei bătrâni îi sprijinește, pe prunci îi păzește și pe noi, pe toți, ne apără și ne ocrotește cu milostivirea ta. Pe toți, scoate-ne din adâncul păcatului și ne luminează ochii inimii noastre spre căutarea mântuirii. Milostivă fii nouă aici, în această viață, iar la înfricoșătoarea judecată să te rogi pentru noi către Fiul tău și Dumnezeul nostru. Că tu, Doamnă, ești slava celor cerești și nădejdea pământenilor. Tu ești, după Dumnezeu, nădejdea și apărătoarea noastră, a tuturor celor ce ne rugăm ție cu credință. Deci ne rugăm ție, Atotputernică ajutătoarea noastră, și ție ne predăm pe noi înșine, unul pe altul și toată viața noastră, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Împărăteasa mea cea preabună și nădejdea mea, Născătoare de Dumnezeu, primitoarea săracilor și ajutătoarea străinilor, bucuria celor mâhniți și acoperitoarea celor necăjiți, vezi-mi nevoia, vezi-mi necazul, ajută-mi ca unui neputincios, hrănește-mă ca pe un străin; necazul meu îl știi, deci dezleagă-l precum voiești, că n-am alt ajutor afară de tine, nici altă mângâiere bună, ci numai pe tine, Maica lui Dumnezeu, ca să mă păzești și să mă acoperi, în vecii vecilor. Amin.”, aceasta este rugăciunea care se rostește în ziua în care este cinstit Acoperământul Maicii Domnului.

acoperamantul maicii domnului rugaciune

Acoperământul Maicii Domnului, sărbătoare cu cruce roșie 

[Sursa foto: captura youtube ]

Citeste si: Pentru ce se citește acatistul Acoperământului Maicii Domnului. Sărbătoarea are loc pe 1 octombrie

Acoperământul Maicii Domnului, prima sărbătoare cu cruce roșie din luna octombrie

În luna octombrie, în calendarul creștin ortodox sunt mai multe sărbători cu cruce roșie, iar prima dintre ele este Acoperământul Maicii Domnului. Sărbătoarea pică în fiecare an la dată fixă, mai exact pe 1 octombrie.

Acoperământul Maicii Domnului este o sărbătoare închinată Maicii Domnului și vorbește despre minunea petrecută în biserica din Vlaherne. Mai exact, este vorba despre momentul în care Maica Domnului s-a arătat credincioșilor. A apărut în fața lor stând în văzduh și rugându-se. Văzând minunea, credincioșii au realizat imediat că rugăciunile le-au fost ascultate și că cetatea lor, care la acel moment se afla sub asediu, va fi protejată. 

Citeste si: Acoperământul Maicii Domnului 2022. Ce nu ai voie să faci pe 1 octombrie. Este sărbătoare cu cruce roșie în calendar

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Crăciun 2022. În ce zi pică sărbătoarea Nașterii Domnului în anul 2022. Românii vor avea parte de mai multe zile libere

Codrin Ștefănescu dă de pământ cu Clotilde Armand: În București se trăiește mai rău decât în Ucraina / Video

Crăciun 2022. În ce zi pică sărbătoarea Nașterii Domnului în anul 2022. Românii vor avea parte de mai multe zile libere

Zilele de post din 2022. Cum se ține, de fapt, corect postul: alimente și activități pe care să le eviți

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies