Ce reacții va genera, în cartier, montajul unor camere de supraveghere?

Author: Diana Tilă

În cazul în care te-ai mutat sau urmează să te muți cât de curând într-un cartier nou, la casă, unul dintre cele mai importante aspecte la care trebuie să te gândești, pe lângă amenajările și renovările de tot soiul, este reprezentat de montajul unor camere de supraveghere. Acestea îți vor păzi proprietatea, familia și bunurile în orice situație, asigurându-te că vei avea parte de toată liniștea și confortul pe care oricine și le dorește, atunci când

începe o nouă etapă în viață. Însă este nevoie să fii conștient că decizia ta poate stârni diverse reacții, printre vecini și nu numai.

Pentru început, este necesar să precizăm că acțiunea de montaj camere supraveghere este una menită să preîntâmpine scenariile negative, pe principiul "paza bună trece primejdia rea". Cu alte cuvinte, instalarea ar trebui să aibă loc chiar dacă nu ai cunoștință despre existența anumitor riscuri

și cu atât mai mult înainte ca orice incident să se producă. Foarte mulți oameni fac greșeala de a-și instala sisteme de securitate AV în locuință sau în jurul ei abia după ce pragul său a fost trecut de răufăcători, ceea ce duce la pagube inutile. Prin urmare, soluția este prevenția, mai ales că miza este una atât de importantă, din punct de vedere personal și financiar.

Revenind la discuțiile și reacțiile pe

care le va genera montajul unor camere de supraveghere pe proprietatea ta, acestea se pot împărți în trei categorii: pozitive, negative și de precauție. În prima categorie, intră atitudinea vecinilor de bună credință, care înțeleg utilitatea instalării unor astfel de echipamente și, foarte probabil, au și ei la rândul lor casele dotate cu una sau mai multe camere CCTV. În cea de-a doua categorie, intră vecinii "suspicioși" și aplecați în general către teorii ale conspirației, care
ar putea considera că ai ceva de ascuns. Bineînțeles, în acest caz, singura soluție este să îi ignori, dacă nu se pot lăsa convinși că reprezinți o "adiție" benefică pentru cartier.

Grevele din Germania perturbă zborurile și trenurile, paralizand tara!

Citește și: Deea Maxer a luat ambii copii la ea acasă! Imagini emoționante, după divorț

Ultima reacție la montajul unor camere de supraveghere, cea crucială, din punctul nostru de vedere, este cea a potențialilor răufăcători. Văzând sistemul de securitate AV, cel mai probabil aceștia nu se vor "aventura" pe proprietatea ta, ceea ce reprezintă o situație "win-win" de ambele părți. Tocmai din acest motiv, se și spune că un echipament CCTV este 90% eficient și numai dacă este vizibil, fără a fi neapărat funcțional (băgat în priză). În mod logic, însă, camerele trebuie să surprindă imagini în permanență, pentru că pericolul poate surveni oricând și de oriunde, neanunțat.

În ceea ce privește acțiunea propriu-zisă de montaj camere de supraveghere, recomandăm ca aceasta să fie efectuată de o firmă specializată, precum magazinul online de unde au fost achiziționate produsele. Angajații săi au experiența și know-how-ul necesare pentru a instala echipamentul în cele mai bune condiții, ținând cont de locul unde trebuie montate camerele, ce imagini vor surprinde, ce dotări suplimentare au (spre exemplu, carcase de protecție pentru exterior sau iluminat IR pentru filmările de noapte etc.). Acestea fiind zise, îți urăm o viață frumoasă și... liniștită, în noul tău cămin!

 


Cristina este devastată după ce l-a văzut pe Radu alături de Emma! „Mi-e greu! Foarte greu să-l văd așa cum e acum!” Marinel și Ionuț s-au oferit să îi șteargă lacrimile Cristinei! „Plângi după fraier, când prințul ei aici!”