Ouale roșii și ceapa verde sunt nelipsite de pe mesele tradiționale de Paște ale românilor.
Consumate la aceeași masa, cele două aduc o mulțime de beneficii pentru sănătate, fiind alimente echilibrate din punct de vedere nutritional.
Citeste si: Așa faci cel mai pufos cozonac fără frământare. Rețeta este GENIALĂ
Ceapa verde este un aliment bogat în vitamina C, în fibre, acid folic, calciu, fosfor, zinc, vitamina B6 și magneziu și este foarte săracă în sodiu, colesterol și grăsimi saturate.
Consumată în mod frecvent, ceapa verde are proprietăți diuretice, favorizând eliminarea sodiului din organism, dar și abilitatea de a desfunda caile respiratorii, de a întări sistemul imunitar, dar și de a trata afecțiunile dermatologice.
Citește și: David Pușcaș, ajuns la capătul puterilor! Tânărul cere ajutor în mediul online pentru plata întreținerii, după ce contul de TikTok este pe cale să îi fie închis: "Nici nu-mi pasă dacă n-am ce să mănânc!"
Citește si: Ea este refugiata ucraineancă ucisă cu sânge rece în SUA! Avea 23 de ani și fugise din calea războiului, dar a sfârșit înjunghiată la metrou: „Viața ei a fost curmată mult prea devreme”
Pe de cealaltă parte, oul este o sursa importantă de proteine, vitamina A, vitamina E, fier, cupru și seleniu. Oul asigura circa 22% din doza zilnică de seleniu, mineral care actionează ca un antioxidant veritabil în organism.