Ce poți păți dacă mănânci ouă fierte cu ceapă verde

Ouale roșii și ceapa verde sunt nelipsite de pe mesele tradiționale de Paște ale românilor.

Consumate la aceeași masa, cele două aduc o mulțime de beneficii pentru sănătate, fiind alimente echilibrate din punct de vedere nutritional.

Citeste si: Așa faci cel mai pufos cozonac fără frământare. Rețeta este GENIALĂ

Ceapa verde este un aliment bogat în vitamina C, în fibre, acid folic, calciu, fosfor, zinc, vitamina B6 și magneziu și este foarte săracă în sodiu, colesterol și grăsimi saturate. Consumată în mod frecvent, ceapa verde are proprietăți diuretice, favorizând eliminarea sodiului din organism, dar și abilitatea de a desfunda caile respiratorii, de a întări sistemul imunitar, dar și de a trata afecțiunile dermatologice.

Pe de cealaltă parte, oul este o sursa importantă de proteine, vitamina A, vitamina E, fier, cupru și seleniu. Oul asigura circa 22% din doza zilnică de seleniu, mineral care actionează ca un antioxidant veritabil în organism.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate