Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Petru și Pavel 2022. Românii care își serbează ziua onomastică pe 29 iunie

,
nume care se sarbatoresc sfintii petru si pavel

De Sfinții Petru și Pavel își serbează ziua de nume o mulțime de români

[Sursa foto: PixaBay]

În casele foarte multor români este prilej de sărbătoare și bucurie de Sfinții Petru și Pavel. Iată ce români își serbează ziua de nume pe 29 iunie.


In articol:

Sfinții Petru și Pavel sunt prăznuiți în calendarul creștin ortodox în fiecare an la aceeași dată, mai exact pe 29 iunie.

Cum numele celor doi sfinți este purtat de o mulțime de români, aceștia își serbează ziua onomastică la final de iunie. Iată lista numelor care se sărbătoresc de Sfinții Petru și Pavel.

Sfinții Petru și Pavel 2022. Ce nume se sărbătoresc pe 29 iunie?

Pe 29 iunie 2022, de Sfinții Petru și Pavel, foarte mulți români își serbează ziua onomastică. Potrivit statisticilor, aproximativ 499.657 de români poartă numele Sfinților Petru și Pavel, dintre aceștia 376.881 sunt bărbaţi, iar acestora li se adaugă și femeile care au primit la botez numele unuia dintre cei doi sfinți, aproximativ 122.776 de persoane.

De-a lungul timpului, pornind de la numele Petru și Pavel au apărut și alte derivate, astfel că sunt multe persoane care își serbează onomastica pe 29 iunie. 

În această zi de sărbătoare, toți cei care poartă nume ca Petru, Petre, Petrică, Petrișor, Petrus, Petruș, Petronel, Petronela, Petra, Petruța, Petrița, Pavel, Pavelin, Paul, Paula, Paulina, Paulică, Pavelina, Peter își sărbătoresc ziua de nume și primesc mesaje, urări și cadouri în această zi. 

mesaje sfintii petru si pavel

Cei care poartă numele Sfinților Petru și Pavel își serbează ziua de nume pe 29 iunie 

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Sfinții Petru și Pavel 2022. Cea mai puternică rugăciune care se rostește pentru sănătate, înțelegere în familie și bunăstare

Mesaje de Sfinții Petru și Pavel 2022. Ce urări să le faci celor care își serbează onomastica pe 29 iunie? 

Toți cei care poartă numele Sfinților Petru și Pavel primesc mesaje și urări pe data de 29 iunie, atunci când cei doi sfinți sunt prăznuiți în calendarul creștin ortodox.

Dacă vrei să alegi un mesaj special, o urare care să îi impresioneze pe cei dragi, atunci noi îți propunem câteva variante din care să alegi. Iată ce urări le poți face celor dragi de Sfinții Petru și Pavel.

„Ești o persoană minunată și mă bucur că faci parte din viața mea. În această zi atât de specială pentru tine îți doresc să ai parte de tot ce e mai bun, de sănătate și fericire! La mulți ani frumoși și sănătoși!”

„Numele sfânt pe care îl porți să te protejeze tot timpul și să îți poarte noroc. La mulți ani binecuvântați!”

„Este o zi de sărbătoare astăzi, iar eu îți doresc să ai parte de tot binele din lume, de sănătate și noroc. La mulți ani frumoși!”

„Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îți doresc multă sănătate, fericire și tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine și însorite! La mulți ani!”

„Dragostea să te însoțească la fiecare pas, să ai parte de noroc, fericire, iubire și spor în toate. La mulți ani!”

„Sfinții Petru și Pavel să te protejeze de rele, să îți fie alături la fiecare pas și să te ajute să îți împlinești toate dorințele. La mulți ani și să ai o zi cât mai frumoasă!”

„Îți doresc ca astăzi să zâmbești din tot sufletul, să te bucuri de tot ceea ce te înconjoară și să nu lași pe nimeni să îți umbrească fericirea. La mulți ani frumoși și sănătoși!”

„Să ne trăiești, să ai parte doar de momente frumoase, iar problemele să te ocolească. La mulți ani!”

„E o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor. La mulți ani”

„Să te bucuri, să zâmbești și să îi ai alături astăzi pe toți cei dragi sufletului tău. La mulți ani frumoși!”

„Îți doresc să ai parte de o zi minunată, să uiți de griji și de problemele și să zâmbești la fiecare pas. Numele sfânt pe care îl porți să îți aducă noroc. La mulți ani!”

Care este semnificația numelor Petru și Pavel?

Numele Petru provine din limba greacă, de la cuvântul „petros”, care în traducere înseamnă piatră, rocă. Acest lucru înseamnă că persoanele care poartă acest nume sunt puternice, gata să învingă orice obstacol și pregătite să facă față provocărilor. Cei care poartă numele Petru, dar și alte derivate ale acestuia sunt oameni ambițioși, hotărâți și care luptă pentru a-și atinge obiectivele.

Despre persoanele care poartă numele Pavel se spune că sunt firi puternice, dar care nu își doresc să iasă foarte mult în evidență. Aceste persoane sunt discrete și preferă să se exteriorizeze doar în preajma persoanelor apropiate. Cei care poartă numele Pavel sau alte derivate ale acestuia sunt pasionali, sentimentali și romantici.

Citeste si: Ce se dă de pomană de Sfinții Petru și Pavel. Iată ce trebuie să împartă credincioșii în această zi

 

Citește-ne pe

Citește și:

Canalul Siret-Bărăgan putea iriga 10% din agricultura României. Cât de realist este noul plan al lui Petre Daea

Calendar creștin ortodox iunie 2022. Când începe Postul Sfinţilor Petru şi Pavel și care sunt cele mai importante sărbători din această lună

Zeci de ţări au cerut Rusiei să-şi retragă imediat trupele de la centrala nucleară Zaporojie

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Când pică Paștele ortodox și catolic în 2023

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies