Ce mașini urmează să fie interzise în România! Lovitură dură pentru cei care le dețin deja

,
Ce masini urmeaza sa fie interzise

Nu vei mai putea conduce decât mașini cu volan pe stânga în România!

[Sursa foto: Jeshoots.com/Pexels]

România urmează să interzică un tip de mașină, ceea ce va reprezenta o lovitură dură pentru cei care le dețin.

România se pregătește să interzică mașinile cu volan pe dreapta. Un proiect care vizează această reglementare a fost adoptat în Senat și va merge la vot în Camera Deputaților, decizională. Dacă va trece de Camera Deputaților proiectul va merge la promulgare la președintele României, Klaus Iohannis.

Interzicerea mașinilor cu volan pe dreapta în România va reprezenta o lovitură dură pentru românii care dețin aceste mașini. Pentru a le folosi în continuare ei vor fi nevoiți să schimbe volanul, trecându-l în partea stângă.

La service această operațiune costă în jur de 1.000 de euro.

Nici în prezent mașinile cu volan pe dreapta nu pot fi înmatriculate în România, pentru această operațiune fiind necesar ca proprietarul autoturismului să schimbe volanul de pe dreapta pe stânga și să treacă de o inspecție a Registrului Auto Român (RAR).

„Postul de conducere trebuie să fie situat pe partea stângă în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului. Sunt exceptate autovehiculele speciale utilizate în serviciile publice comunitare (curățenie stradală), precum și autovehiculele care au fost înmatriculate ultima dată într-un alt stat membru al UE și care nu au suferit modificări în raport cu configurația de înmatriculare inițială.  Pentru acestea din urmă, în cazul autovehiculelor din categoriile M2 și M3, ușile de serviciu vor fi amplasate pe partea dreaptă, în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului”, arat ordinul dat în 2018 de către ministrul Transporturilor de la acea vreme.

Mașină cu volan pe dreapta

Mașinile cu volan pe dreapta vor fi interzise dacă proiectul trece de Camera Deputaților și e promulgat de președintele Iohannis

[Sursa foto: Pexels]

Citeste si: Ora de vară 2022. Când se schimbă ora anul acesta! Ceasurile se dau cu o oră înainte

Ce mașini urmează să fie interzise în România!

Dacă acest proiect va fi votat în Camera Deputaților și, ulterior, promulgat de președintele Klaus Iohannis, vor face excepție de la regulă mașinile cu interes istoric și autovehiculele speciale utilizate de către serviciile publice comunitare. 

În cazul mașinilor înmatriculate sau înregistrate în România după data la care va intra în vigoare noua lege, interdicția urmează să se aplice după 6 luni de la data înmatriculării sau înregistrării în România, informează playtech.ro.

Dacă legea va fi adoptată, abaterea de la regulă va fi considerată contravenție, iar oamenii legii vor dispune reținerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare ori a dovezii înlocuitoare. Vor mai intra în posesia certificatului doar dacă vor obține o dovadă RAR că volanul a fost mutat pe partea stângă.

Decizia proiectului de lege legată de mașinile cu volan pe dreapta a fost luată după ce s-a constatat că acest tip de mașini sunt implicate în mai bine de 10% dintre accidentele produse în țara noastră într-un an de zile.

Citeste si: Adio, mască de protecție în aer liber! Restricțiile care ar urma să fie ridicate în următoarea perioadă

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

O adolescentă în vârstă de 15 ani a murit în mașina care era condusă de iubitul ei. Tânărul s-ar fi aplecat să o sărute atunci când a avut loc tragedia

Măcelul cinic al lui Erdoğan asupra kurzilor - și tăcerea Vestului - trebuie să ia sfârșit (Haaretz)

O adolescentă în vârstă de 15 ani a murit în mașina care era condusă de iubitul ei. Tânărul s-ar fi aplecat să o sărute atunci când a avut loc tragedia

Un bărbat de 32 de ani, din Turcia, a fost împușcat de un câine. Totul s-a întâmplat în timpul unei partide de vânătoare

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies