Ce mănâncă, de fapt, americanii la masa de 4 iulie, de Ziua Independenței

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 27 iul 2022, 00:45

Masa de 4 iulie este foarte importantă pentru americani. Iată ce mănâncă aceștia de Ziua Independenței.

În

fiecare an, pe data de 4 iulie, americanii sunt în sărbătoare. Este data la care sărbătoresc Ziua Independenței. De pe masă nu au cum să lipsească anumite preparate tradiționale.

Cum arată meniul americanilor de Ziua Independenței

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că americanii adoră mâncarea de tip fast-food. Burgerii sunt la loc de cinste pe masa acestora, chiar și în zile de sărbătoare națională.

O astfel de ocazie este și Ziua Independenței, sărbătorită în fiecare an pe data de 4 iulie.

În această zi, americanii obișnuiesc să meargă la picnicuri, unde mănâncă hotdogi, burgeri, friptură la grătar, dar și prăjituri cu căpșuni.

Pentru că este ziua Statelor Unite ale Americii, oamenii prepară diverse mâncăruri care să aibă culorile de pe steag. Aceasta este explicația pentru care în meniul acestei

zile se regăsesc obligatoriu carnea roșie, fasolea roșie sau căpșunile.

Grătarul, nelipsit de ziua Americii

De Ziua Independenței, americanii obișnuiesc să facă grătare cu familia și cu prietenii. Adoră carnea marinată în condimente spicy, pe care apoi o gătesc pe grătar.

Citește și: Soțul lui Emily Burghelea a dat de înțeles că urmează să devină iar părinți

Hotdogul, deliciul americanilor

Nu există familie care să nu aibă hotdogi pe masă de Ziua Independenței. Aceștia sunt serviți în chifle, cu salată, brânză și sosuri.

Burgerii, mâncarea preferată a americanilor

Chiar dacă sunt adevărate bombe calorice, burgerii sunt nelipsiți de pe masa americanilor, mai ales în zi de mare sărbătoare.

Aceștia sunt preparați din carne de miel, de porc sau de vită, și sunt băgați în delicioasele chifle, alături de sosuri, diferite tipuri de brânzeturi, legume și salată.

Cartofii, garnitura perfectă

Când vine vorba de garnituri, americanii aleg pe primul loc cartofii prăjiți. Nu refuză însă nici chipsurile sau cartofii wedges. Cartofii sunt presărați cu brânză, cu bacon sau cu diferite ierburi aromatice.

De asemenea, tot pe post de garnituri, sunt servite și fasolea coaptă, legumele la grătar sau porumbul copt.

Nu lipsesc nici salatele

Pentru ca meniul de Ziua Independenței să fie complet, americanii servesc și salate. Fie că sunt salate cu pui, de cartofi sau salată verde simplă, acestea își fac loc pe mesele de sărbătoare.

Ce deserturi servesc americanii de Ziua Națională

La capitolul deserturi, pandișpanul cu căpșuni este preferatul americanilor de Ziua Independenței. Aceste fructe sunt folosite și în alte prăjituri, cum ar fi plăcintele, torturile sau tartele.

Pandișpanul se servește cu multă frișcă, iar deasupra se presară și afine, pentru ca desertul să aibă toate culorile de pe steagul Americii, adică alb, roșu și albastru.

Calendar Ortodox 27 martie 2023: Ce sărbătoare este azi? Rugăciunea sfântă care alină durerea și suferința

Un alt desert preferat de americani în această zi de sărbătoare este și înghețata, dar nu orice fel de înghețată, ci cea preparată în casă.

Neapărat aceasta trebuie să aibă culorile de pe steagul Statelor Unite ale Americii.

În materie de băuturi, limonada este cap de afiș. Aceasta trebuie să fie cât mai rece, la fel ca și berea. Limonada este preparată din apă, lămâie, mentă sau pepene.

 


A venit momentul ca Robert să o confrunte pe Mihaela, care a avut cameră roșie cu Laurențiu. Este Robert gelos pe Laurențiu?