Ce înseamnă, de fapt, când ți se zbate ochiul stâng. E de rău sau de bine?

,

Atunci când vi se zbate ochiul stâng poate fi semn bun sau rău. Totul depinde de circumstanțele în care se întâmplă acest lucru.


In articol:

Cu siguranță vi s-a întâmplat de multe ori să vi se zbată ochiul stâng. În popor, se crede că acest lucru prevestește că veți păți ceva, dar medicii sunt de altă părere. 

Vi se zbate ochiul stâng? Iată ce înseamnă

Toți oamenii am simțit, la un moment dat, că ni se zbate unul dintre ochi. Este un proces involuntar, pe care nu avem cum să-l oprim. Conform credinței populare, acest lucru prevestește că ni se va întâmpla ceva. 

Astfel, dacă se zbate ochiul drept, e semn bun, iar dacă cel care se zbate este ochiul stâng, înseamnă că vom primi o veste proastă. 

Probabil ați văzut multe persoane care își fac semnul crucii deasupra ochiului care se zbate. În acest fel, se crede că ochiul se va liniști, iar veștile rele ne vor ocoli. 

În anumite zone ale țării, oamenii cred că dacă se zbate ochiul stâng, veți vedea pe cineva care nu vă este drag. De asemenea, contează și zona exactă care se zbate. Dacă este vorba despre partea superioară a ochiului stâng, înseamnă că vă veți certa cu cineva. 

În schimb, dacă se zbate partea de jos a ochiului, veți fi trădat de cineva la care nu v-ați fi așteptat. Și chinezii au aceste superstiții. Dacă se zbate ochiul drept al unui bărbat, este semn bun. La femei, este chiar opusul. 

În cazul în care unui bărbat i se zbate ochiul stâng, aduce ghinion. Dacă o femeie pățește acest lucru, înseamnă că va primi o veste bună. 

Ce spun medicii atunci când se zbate ochiul

Lăsând la o parte credințele populare, atunci când vi se zbate unul dintre ochi poate fi o reacție a organismului, care încearcă să vă avertizeze că ceva nu este în regulă. 

Medicii sunt de părere că spasmele oculare, așa cum sunt denumite aceste zbateri ale ochilor, pot fi cauzate de o lipsă de calciu.

De asemenea, se poate întâmpla să pățiți acest lucru și din cauza faptului că traversați o perioadă stresantă sau că sunteți foarte obosit. 

Și lipsa de magneziu sau lipsa de vitaminele din complexul B pot duce la spasme oculare. Zbaterea ochiului este la fel ca o spasmă musculară la spate sau la picioare. Este tot un avertisment dat de organism. 

Asta nu înseamnă că dacă vi se întâmplă rar să aveți spasme oculare aveți neapărat o problemă medicală.

Dacă totuși pățiți des acest lucru, cel mai bine ar fi să mergeți la un control, ca să vă asigurați că totul este în regulă cu sănătatea dumneavoastră. 

 

Citește-ne pe
Citește și:

A avut sau nu o aventura Cozmin Gusa cu starleta Laura Andresan? Consultantul politic a spus adevarul!

Focare de COVID-19 într-un spital județean în secțiile de cardiologie și neurologie

Clasament Survivor România 2021, cu cele 4 noi concurente incluse. Cine a ajuns pe locul 1 și pe ce poziție a coborât Jador

Cozmin Gusa, dezvaluiri incredibile despre razbunarea pregatita impotriva lui Adrian Nastase, in 2004, cand a trecut de partea lui Traian Basescu! "Ar fi trebuit mai putin...

Când scăpăm de purtarea măștii? Ministrul de Interne, Lucian Bode, a făcut anunțul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies