Ce este opțiunea „Women for Women” a aplicației Bolt, prin care șoferițele pot accepta doar curse solicitate de femei și cum funcționează

Author: Lavinia Medrea

Bolt a lansat opțiunea „Women for Women”, o variantă care dă posibilitatea șoferițelor să accepte doar curse solicitate de către alte femei. De asemenea, clientele pot folosi această opțiune pentru a solicita doar mașini conduse de femei.

Bolt, una dintre cele mai cunoscute aplicații de ridesharing, a lansat opțiunea „Women for Women”, prin care șoferițele din companie pot să accepte exclusiv curse solicitate de femei iar clientele, la rândul lor, pot solicita doar mașini conduse de către femei.

Prețurile nu diferă de tariful perceput pe opțiunea Bolt Standard.

Ce este opțiunea „Women for Women”

„Siguranţa şi confortul reprezintă priorităţile noastre, atât pentru șoferii parteneri, cât și pentru pasageri, indiferent de gen, de aceea iniţiativa Women for Women îşi propune să creeze o linie de comunicare directă între şoferii şi pasagerii de gen feminin, în cazul în care femeile preferă să călătorească astfel.

Estimările noastre arată că mai puţin de 5% din totalul şoferilor activi pe platforma Bolt sunt femei.

Citeste si: Atenție, șoferi! Este total interzisă parcarea pe trotuare. Mașinile lăsate în locurile nemarcate vor fi ridicate

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

Drept urmare, Women for Women încurajează femeile să devină şoferi, să aleagă un loc de muncă cu program flexibil, care le permite să-şi organizeze munca în paralel cu alte activităţi desfăşurate zilnic”, a explicat Cristian Sălceanu, Bolt Romania Country Manager.

Ce se întâmplă dacă un bărbat folosește „Women for Women”

Șoferițele Bolt care utilizează opțiunea „Women for Women” nu vor suferi nicio penalizare în cazul în care anulează o cursă solicitată de un client care nu se dovedește a fi, de fapt, femeie, deși comanda s-a realizat prin opțiunea „Women for Women”, a declarat Andreea Rusu, directoarea executivă a Centrului FILIA.

Remedii pentru dureri de burta. Solutii rapide ca sa scapi de durerile chinuitoare

Citeste si: Preț benzină și motorină vineri, 16 septembrie 2022. Cele mai mici prețuri la carburanți, la final de săptămână

„Iniţiativa Bolt de a integra în aplicaţie o opţiune dedicată exclusiv femeilor reprezintă un pas important în promovarea siguranţei pentru această categorie de şoferi şi pasageri. Centrul FILIA susţine în totalitate acest efort, deoarece o societate în care drepturile sunt respectate, iar şansele de afirmare ale bărbaţilor şi femeilor sunt egale – indiferent de alte criterii sociale sau de apartenenţă – reprezintă o societate echitabilă, bazată pe respect reciproc”.

Noua opţiune pentru siguranța femeilor poate fi activată și dezactivată în funcție de preferințe, atât de șoferițe, cât și de cliente. „Women for Women” este disponibilă în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Timişoara, Oradea, Braşov, Sibiu, Craiova, Ploieşti şi Galați.

 


Nona și Patrick, primul sărut în camera roșie! „Eu sunt fericită! Casa iubirii, mulțumesc pentru un sărut frumos!” Iată cum a reacționat Ionuț!

Nona a decis să renunțe la Ionuț și l-a chemat pe Patrick în camera roșie! Cei doi s-au sărutat cu patos, spre marea uluire a lui Ionuț! Nona i-a mărturisit de ce i-a trezit suspiciuni! „Mi se părea că te joci!”

Cookies