Ce Cărți te Învață să Utilizezi Calculatorul ca Începător?

,


In articol:

În zilele noastre folosirea calculatorului nu mai este doar un moft, este o necesitate. În orice domeniu ți-ai desfășura activitatea este foarte important să stăpânești tehnologia și să ai măcar cunoștințe de bază de folosire a unui calculator.

Aproape toate aparatele și utilaje sunt dotate cu un astfel de gadget, de aceea este foarte important ca și tu să fii pregătit și să știi cum funcționează.

Cum poți să înveți să folosești un calculator?

Pentru a învăța să folosești eficient un calculator este foarte important să citești despre principiile de bază ale acestuia. Poți să îți cumperi cărți de informatică sau poți să te înscrii la cursuri unde să înveți cum funcționează un computer. Este necesar ca atunci când îți alegi cărțile de informatică să cauți informații despre cele mai potrivite astfel de cărți, în așa fel încât să ai informație optimă de învățat. 

Ce trebuie să știi despre cărțile de informatică este că pot fi foarte bune, cu informație adecvată și eficientă, sau cărți care nu sunt foarte bune, care conțin multă informație inutilă care doar îți încarcă memoria și nu te ajută foarte mult. În funcție de cât de avansat dorești să fii în cunoașterea sau folosirea calculatoarelor  îți vei alege și cartea potrivită. 

Cum alegem cărțile de informatică potrivite?

Nu alege cărți groase, doar pentru că o carte este mai groasă nu înseamnă că aceasta conține informație mai multă. Însă poate conține mai multă informație inutilă. În plus, încearcă să te axezi pe cărți care tratează un singur subiect.

De obicei cărțile care includ mai multe subiecte nu dezbat suficient nici unul dintre ele și pot fi ineficiente și insuficiente ca și informație. 

Apoi trebuie să știi că de obicei cu cât este mai colorată coperta cărții cu atât șansele de a obține informație inutilă sunt mai mari, deoarece o copertă foarte atractivă este destinată unei cărți care nu oferă foarte mult, în scopul de a fi cumpărată mai ușor. Și este de evitat să cumperi cărți care încep cu „...pentru necunoscători”, acestea sfidează din start prin titlul lor.

Ce cărți poți să alegi pentru a învăța să folosești calculatorul?

Pe piață există o multitudine de cărți de care te poți ajuta atunci când dorești să înveți să folosești eficient calculatorul. Printre acestea cele mai potrivite sunt Absolute beginners guide to computing de Wallace Wang, o carte care te învață cum să folosești un computer care are sistem de operare Windows 10, te învață cum să îi folosești programele, cum să folosești e-mail-ul și chiar și cum să asculți muzică online. 

Computer basics absolute beginner’s guide de Michael Miller, o carte care te duce tot în universul Windows 10, cum să îi deschizi programele, cum să folosești social media pe acest device, în plus are și o parte în care poți învăța despre viruși și despre securitate online, și cum să te protejezi de scurgerea de informații. 

Computers for seniors: email, internet, photos and more in 14 easy lessons de Chris Ewin, Carrie Ewin și Cheryl Ewin, este o carte care se adresează persoanelor mai în vârstă. Știi bine ca în ziua de astăzi copiii învață de la vârste fragede cum să folosească un computer, cum să navigheze pe internet și cum să obțină informațiile necesare și să comunice cu alte persoane. 

Însă pentru cei mai în vârstă nu este atât de simplu, având în vedere că acum tehnologia este în plină dezvoltare și poate fi dificil și pentru cei tineri să țină pasul cu aceasta. Astfel ca această carte este menită să îi ajute pe cei mai în vârstă, dornici de a învăța și de a se pune la curent cu tehnologia de ultimă generație, cele mai ușoare metode prin care pot folosi un computer, și cele mai de bază folosințe ale acestuia. 

O altă carte recomandată este Is this thing on? A friendly guide to everything digital for newbies, technophobes and the kicking and screaming de Abby Stokes, o carte care nu doar că te învață cum să folosești tehnologia, însă te învață după ce criterii trebuie să te ghidezi atunci când îți dorești să îți achiziționezi un dispozitiv nou.

Chiar dacă foarte multe informații le poți afla direct de pe web se pare că pentru asta trebuie să cunoști totuși folosirea computerului, iar în acest caz îți recomandăm să îți îmbogățești biblioteca cu cele mai interesante și eficiente cărți. Creează în biblioteca ta un colț destinat cărților despre tehnologie și îmbogățește-te frecvent, deoarece acesta este un domeniu în care schimbările sunt frecvente, tehnologia avansează iar folosirea unui calculator poate să difere foarte mult chiar și de la un an la altul. Alegând cartea potrivită poți să ajungi de la un novice în ale tehnologiei și folosirea calculatorului o persoană care poate face la nivel profesionist acest lucru.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Stirile Kanal D de la ora 12:00 au plasat Kanal D pe primul loc in topul televiziunilor

Supranumit cel mai bun premier de către Traian Băsescu, Ludovic Orban își anunță candidatura la prezidențiale: De 30 de ani mă pregătesc ca în sesiune şi învăţ

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Florentina Opris si-a sarbatorit ziua de nastere: "Am petrecut romantic, in doi, la un restaurant pescaresc chiar in port, in Varna!"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies