Ce ar trebui sa bem pentru a preveni coronavirusul! Profesorul Streinu-Cercel a facut dezvaluirea

Author: A.I.
Actualizat: 08 iul 2020, 10:33

Ce ar trebui sa bem pentru a preveni Covid-19! Profesorul Adrian Streinu-Cercel a dezvaluit ce ar trebui sa bem pentru a preveni coronavirusul.

Ce ar trebui sa bem pentru a preveni Covid-19!  Reputatul epidemiolog a lamurit daca e bine sau nu sa bem apa de la robinet.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Spitalului Matei Bals din Capitala, a recomandat, la TV, folosirea apei de la robinet, mai ales ca aceasta contine clor, iar astfel bacteriile mor mai repede.

Profesorul Streinu-Cercel a subliniat ca cea mai buna aparare contra Covid-19 ramane igiena, spalatul

pe maini des cu apa si sapun.

In Romania, pana acum, au fost confirmate 29.260 de infectii cu coronavirus de la inceputul pandemiei. S-au inregistrat 1.799 de decese din pricina Covid-19.

Ce ar trebui sa bem pentru a preveni Covid-19!

"Ceea ce vreau să spun este că nu avem voie să ne jucăm de-a pandemia. Pandemia nu iartă, nu-şi pune problema nici ce culoare are unul, nici

ce culoare are celălalt. Atacă absolut la fel şi când ţi-e lumea mai dragă şi apoi te întrebi: de ce tocmai eu? Când ai ajuns să te întrebi asta, atunci înseamnă că ai nevoie de sistemul sanitar. Şi atunci să vezi dacă îţi mai dă mâna să spui că ăla e aşa, că ăla e aşa", a declarat, recent, profesorul Adrian Streinu-Cercel joi, potrivit Agerpres.

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

"Cum va arăta sistemul sanitar? Habar n-am. Dar cu siguranţă nu va mai fi cel de astăzi. Ce vedem în momentul de faţă? Vedem sisteme de triaj, unele puse cu cap, altele mai puţin, vedem tot felul de invenţii care ne stropesc cu chimicale din cap până în picioare, total aiurea. Şi am uitat de apă şi săpun.(...) O cameră care este aerisită, unde pătrunde soarele, acolo nu pătrunde doctorul.

Ca atare, vreţi să vă ţineţi departe de doctor? Apă şi săpun, vă spălaţi pe mânuţe, pe faţă, şi lucrurile vor fi aşa cum trebuie să fie.(...) Ceea ce va face diferenţa în perioada următoare va fi masca(...), pentru că ea vă poate proteja de un eventual virus care circulă în jur", a mai spus managerul Institutului "Matei Bals".

Citeste si: Romania intra din nou in stare de urgenta? Anuntul oficial facut de Nelu Tataru

Poluarea aerului ne face să ne pierdem simțul mirosului?

Citeste si: Nelu Tataru: "Suntem pe a doua panta ascendenta". Cand va scadea numarul de cazuri inregistrate pe zi