Ce amenzi majorează statul! Ministrul a făcut anunțul oficial

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 18 dec 2022, 02:15

Bani

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunță majorarea unor amenzi. Creșterea e de 50%.

Ministrul Mediului a anunțat că vor fi majorate amenzile pentru arderea vegetației uscate. Noile amenzi vor fi cuprinse între 7.500 și 15 mii lei pentru persoane fizice și 50 de mii și 100 de mii pentru firme.

"Trebuie să stopăm fenomenul arderilor ilegale de vegetație și miriști. În ciuda interdicției și a controalelor regulate ale Gărzii de Mediu, în anumite regiuni acest fenomen continuă să fie o practică zilnică.

Arderile necontrolate nu doar poluează aerul, dar afectează sănătatea umană și au un efect negativ și asupra solului.

Astfel am decis majorarea amenzilor contravenționale pentru arderea miriștilor, turbăriilor, litierei pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase. Noile amenzi vor fi cuprinse între 7.500 și 15.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice amenda va fi între 50.000 și 100.000 lei.

Am semnat proiectul ordonanței de urgență

si sper ca în cel mai scurt timp posibil să fie adoptat"
, a transmis ministrul Mediului, Tanczos Barna, pe Facebook.

Citeste si: Cine este soțul Ralucai Turcan, fostul ministru al Muncii. Cu ce se ocupă Valeriu

Citește și: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta

Contribuabilii care nu-şi plătesc dările la timp ar putea face închisoare de la 1 la 5 ani

Un proiect de Ordonanţă privind mai multe măsuri fiscale a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanţelor la sfârșitul anului trecut.

"Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 5 ani sau cu amendă reţinerea şi neplata, încasarea şi neplata ori, după caz, nereţinerea sau neîncasarea,

în cel mult 60 de zile de la termenul de scadenţă prevăzut de lege, a impozitelor şi/sau contribuţiilor prevăzute în anexa la prezenta lege", se arată în proiectul ordonanței de urgență.

Pentru un prejudiciu de 100.000 de euro, dacă statul recuperează integral prejudiciul, se poate aplica o pedeapsă cu amendă.

China refuză să condamne invazia Rusiei în Ucraina în conferinta G20!

”Angajatorii evazionişti, care nu plătesc statului contribuţiile angajaţilor (impozit pe salariu, CAS, CASS, şomaj etc.) vor răspunde penal pentru că, deşi aveau obligaţia clară de a le reţine şi de a le plăti către stat, nu au făcut-o, băgându-şi practic în buzunar aceşti bani! Este momentul ca furtul banilor REŢINUŢI din veniturile oamenilor (salarii sau venituri asimilate salariilor, pensii, dividende, veniturile din jocuri de noroc, din premii, din dobânzi, veniturile zilierilor sau din convenţii civile ori prestări de servicii) să înceteze! Pentru că este vorba de drepturile fiecărui salariat la sănătate, pensie sau şomaj! ”, transmitea PSD, partid aflat în coaliția de guvernare, alături de PNL și UDMR.

Citeste si: Horoscop bani și carieră aprilie 2022. Sfatul lunii: Nu cheltui mai mult decât produci. Zodiile care pot suferi pierderi financiare importante în luna aprilie

 

 


Cristina a izbucnit în lacrimi! Vorbele lui Radu au lovit-o crunt și regretă enorm că au ajuns în acest punct culminant al relației lor! „Nici nu mă așteptam să aud asta din partea lui! El îmi spune acum că ne-am răcit amândoi!”