Ce afecțiuni putem trata cu laserul de epilare definitivă?

Author: Oana Picerea

Nu doar firele de păr nedorite dispar odată cu laserele Soprano, laserele vârf de lance pentru epilarea definitivă, ci și anumite afecțiuni. Despre toate acestea ne vorbește Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatovenerologie în cadrul Skinmed Clinic, Centrul de Excelență în Dermatologie București.

Chiar dacă epilarea definitivă cu laser este tratamentul ideal pentru îndepărtarea pilozității, trebuie să știm că există o serie de afecțiuni care se manifestă prin pilozitatea în exces.

“Fie că vorbim despre hipertricoze, care înseamnă prezența pilozității în exces în zone unde ea există în mod normal (axile, inghinal etc.) sau hirsutism, care înseamnă prezența pilozității în exces în zone unde nu trebuie să existe (la femei facial, lombar, abdominal), avem nevoie să descoperim cauza.

În acest caz, înainte de a trata pilozitatea în exces, este obligatoriu să ne testăm endocrinologic și să avem un diagnostic. Asta pentru că mulți pacienți suferă de hiperandrogenism, adică testosteron crescut. Prezența în exces a hormonului sexual masculin trebuie tratată intern, pentru că altfel vom trata doar efectul și nu cauza.”, spune dr. Amalia Anghel. Pentru ca procedura de epilare definitivă să fie literalmente eficientă, trebuie să fim echilibrați din punct de vedere hormonal.

În caz contrar, vom putea obține doar rezultate temporare, pilozitatea cu toate deficientele ei de ordin estetic, recidivând.

O altă afecțiune pe care o putem trata cu ajutorul l aserelor de epilare definitivă este foliculita. Foliculita înseamnă o inflamație/infecție la nivelul foliculului pilos. “Adică avem un eritem, o roseate periculara, uneori facem chiar și pustule. Cel mai adesea, foliculita este asociată cu procedurile clasice de epilare – ceara, epilare cu lama sau depilatorul.

Important este că uneori, aceste pusee de foliculită pot lăsa semne reziduale brune, acele pete maronii, extrem de inestetice. Vestea bună este că odată ce decidem să distrugem foliculii piloși cu laserul, vor dispărea atât firele de păr nedorite, cât și aceste pete reziduale maronii”, adaugă specialistul de la Skinmed Clinic.

Epilarea laser, metodă științifică de tratament medical!

Femeile, dar și bărbații care au o pilozitate mare, caută soluția ideală de a scăpa de părul nedorit.

Cu toții am auzit de epilarea definitivă cu laser, dar ne punem întrebări: chiar scăpăm de păr? Este sigur? Este dureros? Dacă până acum aveam îndoieli în privința tratamentelor de epilare laser, aflați că aceste proceduri au ajuns la alt nivel, datorită metodelor științifice de tratament și a noilor tehnologii în domeniu.

O tehnică medicală, cu recunoaștere la nivel mondial

Soprano Titanium si Soprano Ice Platinum sunt lasere certificate FDA, care se găsesc doar în clinicile medicale! Epilarea permanentă cu laserele Soprano se poate face pe toate suprafeţele corpului şi ale feţei. Dr. Amalia Anghel: “Acţiunea este ușoară și blândă, mult mai plăcută decât epilarea cu ceară. Pielea rămâne fină la atingere, fără nicio urmă de iritație. Aparatul are la baza singura metodă clinică utilizată pentru îndepărtarea pilozității, lipsită de durere, cu recunoaștere la nivel mondial. Este o metodă unică de încălzire graduală, extrem de eficientă în fotocoagularea papilei dermice, cu efecte durabile în timp, ce previne agresiunea asupra țesuturilor înconjurătoare. În același timp el răcește suprafața pielii, prevenind arsurile superficiale și senzația de durere.“.

Laserul Soprano funcționează pe principiul fototermolizei selective. Lumina, în momentul în care iese din aparat, pătrunde în tegument și interacționează cu pigmentul care se găsește la

nivelul rădăcinii firului de păr. În urma interacțiunii, se degajă căldura, care, datorită intensității, distruge rădăcina firului de păr. Laserul este aplicat la suprafața pielii, permițând energiei să penetreze în dermă.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

6-8 ședințe pentru a scăpa de părul nedorit

Intervalul dintre ședințe variază în funcție de zona tratată. Astfel, pentru zonele mici (facial, axile, inghinal) periodicitatea este de 1 ședință la 4-6 săptămani, iar pentru picioare, de exemplu, periodicitatea este de 1 ședință la 8-10 săptămani. Ulterior, în timp, sunt necesare ședințe de întreținere la 6-12 luni.

Medicul va stabili eventualele contraindicații în această procedură.

Laserele Soprano, pentru toate tipurile de piele!

Laserul Soprano deține tehnologia Alexandrite în mediu solid. Aceasta permite tratamentul

Vacanța intersemetrială pentru studenți în 2023: Când se termină sesiunea?

pentru toate tipurile de pilozitate, inclusiv părul subțire şi blond și pentru toate fototipurile cutanate, inclusiv pielea bronzată sau închisă la culoare, unde, până nu demult, nu se recomanda aceste tip de epilare. Noua tehnică nu folosește un singur impuls cu energie mare, cum se întâmplă în majoritatea tehnologiilor laser, ci o serie de impulsuri repetitive cu energie mică. Este o procedură rapidă, uşoară, lipsită de durere şi confortabilă pentru pacient. De la o ședință la alta, se va observa o subțiere a firelor de păr, care se vor rări până la dispariție.

Astfel, putem vorbi despre tehnologia laser de ultimă generație cu cea mai mare eficiență în îndepărtarea pilozității. Tehnologia aparține companiei Alma Lasers, lider în domeniul tehnologiilor medicale și estetice.

Mai multe detalii pe: https://www.skin-med.ro/beneficiile-laserelor-soprano-ce-afectiuni-pot-fi-tratate-cu-laserul-de-epilare-definitiva/

 


Asiye se află în pericol de moarte atunci când este rănită în confruntarea dintre Tayfun și Omer. Vezi online live episodul 51 al serialului “Totul pentru familia mea”

Episodul 51 al serialului turcesc „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D miercuri, 8 februarie 2023, de la ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.

Cookies