Cat vor plati soferii pe TIMBRUL DE MEDIU! Ce DECIZIE a luat Guvernul

,
Cat vor plati soferii pe TIMBRUL DE MEDIU! Ce DECIZIE a luat Guvernul

Guvernul si-a dat acordul pentru introducerea timbrului de mediu. Acesta va fi platit la inmatricularea masinilor, inlocuind actuala taxa auto, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

Taxa auto va fi aplicata sub forma timbrului de mediu, formula de calcul fiind diferita. Astfel conduce la o crestere in medie de circa 10% a sumei de plata pentru msinile Euro 4 si Euro 3 si o scadere intre 60% si 90% pentru masinile Euro 2, Euro 1 si non-euro.

 

Conform noii formule de calcul, suma de plata va scadea cu 60% pentru Euro 2, cu 80% pentru Euro 1 si cu 90% pentru non-euro.

 Cuantumul taxei pentru masinile non-euro, Euro 1 si Euro 2, cu tehnologii mai invechite, va fi totusi mai mic decat cel actual, mergandu-se pe ideea ca aceste masini au o durata scurta de functionare si, deci, vor polua pentru un interval mai mic. Taxa va ramane la aceleasi cote pentru masini Euro 5, in timp ce pentru Euro 6, masini hibride si electrice, nu va fi platit nimic.

 

Taxa va fi insa calculata diferit pentru masinile cu motoare pe benzina si pentru cele cu motoare diesel, conform ultimelor declaratii ale ministrului Mediului. Timbrul de mediu va fi calculat in principal in functie de emisia de CO2, luat in calcul in intregime pentru timbru fata de 30% in legea in vigoare, inscrisa in cartea de identitate a masinii sau documentele de omologare.

 

Timbrul va fi platit o singura data, la prima inmatriculare pe piata din Romania sau la prima transcriere, dar nu si in cazul tranzactiilor civile (mostenire sau partaj).

 

Cei care au platit actuala taxa de poluare nu vor mai plati timbrul de mediu.

 

Sursa: Mediafax

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

"Va implor..." Apelul disperat al unei mamici dupa ce fata bebelusului ei s-a umplut de rani si cicatrici

Amenințată de recesiune, Germania își activează scutul: Furnizorii de energie vor obligați să justifice viitoare majorări de prețuri

"Va implor..." Apelul disperat al unei mamici dupa ce fata bebelusului ei s-a umplut de rani si cicatrici

Lia Olguta Vasilescu: "Pensiile aflate pe legi speciale se dubleaza! Daca v-am spus ca sunt si prosti si iresponsabili"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies