Cât timp vom purta măști de protecție? Nelu Tătaru a anunțat când vom putea renunța la această măsură

,

Purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în România, în spațiile închise, la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun. Cât timp vom purta măști de protecție?


In articol:

În momentul în care a fost impusă măsura purtării măștii de protecție, autoritățile spuneau că acest lucru s-ar putea întâmpla până la finalul acestui an, iar în cazul în care situația o impune, chiar și anul următor. Acum, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat în ce condiții vom putea renunța la masca de protecție și cât timp va mai fi obligatorie aceasta.

Citeste si: Cand scapam de coronavirus? Medicul Adrian Marinescu a dat vestea cea mare

Cât timp vom purta măști de protecție? Nelu Tătaru a anunțat când vom putea renunța la această măsură

Masca de protecție este obligatorie în mai multe state afectate de noul coronavirus, aceasta fiind privită ca o măsură ce poate limita răspânidrea comunitară a virusului. Oamenii simt un disconfort puternic în momentul în care sunt nevoiți să poarte masca, mai ales atunci când temperatura din termometre crește. Cu toate acestea, Nelu Tătaru a anunțat că obligativitatea purtării măștii de protecție se va menține atât timp cât în România vor exista cazuri noi de infectare cu coronavirus.

Citeste si: Mugur Isarescu, declaratie despre situatia economica a Romaniei: "Depinde de evolutiile in planul sanatatii publice"

Ministrul Sănătății a precizat că deși inițial s-a vorbit despre păstrarea acestei măsuri pe o perioadă de până la 2 ani, există speranțe ca renunțarea la masca de protecție să se facă în următoarele două-trei luni, asta doar dacă situația va fi una favorabilă.

"Atât timp cât vom mai vedea că mai avem număr de cazuri noi, vom purta mască, ca minim gest de protecție. Rămânem la o cale de transmitere cea mai importantă: aerogenă. Sper să fie mai puțin de un an, doi. Sper să fie o lună, două de purtat masca, de purtat în spațiile închise, mijloace de transport, la serviciu. Gândiți-vă că acum 3-4 ani, când mulți mergeam în orașe europene, ne întrebam de ce asiaticii purtau măști. A rămas un obicei pentru poluare."

, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, potrivit digi24.ro .

Citeste si: Guvernatorul statului New York permite redeschiderea teraselor restaurantelor în majoritatea regiunilor

 

Citește-ne pe

Citește și:

De ce nu dronele, ci tancurile, vor elibera Ucraina: rata de succes ridicată a aeronavelor, rezultatul unor condiţii unice

De unde riști să te infectezi cu noul coronavirus în supermarket?

Nicolae Ciucă anunță că prețul gazelor nu poate fi controlat decât prin OUG, nici chiar când e vorba de cele extrase din Marea Neagră

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Este sau nu aerul conditionat o sursa de imbolnavire cu coronavirus. Alexandru Rafila a vorbit despre studiul care a alertat lumea

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies