Cat de importanta este realizarea transportului persoanelor decedate in cele mai bune conditii?

Atunci cand una din cele mai apropiate persoane decedeaza, cei din jur sunt de regula interesati sa o inmormanteze crestineste si sa asigure toate conditiile necesare de transport si de respectare a traditiilor.

Transportul funerar este unul din cele mai importante servicii funerare asigurate de o companie de profil. Acest tip de transport poate fi intern sau international.

Persoanele care decedeaza in alta tara necesita sa fie transportate in tara in conditiile impuse nu numai de legislatia tarii respective, cat si in condiile impuse de UE. In alte cazuri, este necesar doar transportul dintr-o localitate in alta, dintr-un oras in altul, sau cateva sute de metri in cadrul aceluiasi oras.

Ce documente sunt necesare transportului funerar si cine se ocupa de aceste servicii?

Pentru a transporta persoana decedata dintr-o tara in alta si nu numai, este nevoie de mai multe documente specifice, dar si de un sicriu special pentru a se putea realiza acest transport in conditii sigure si decente. Principalele acte care sunt cerute pentru a putea fi transportat decedatul sunt autorizatia sanitara si pasaportul mortuar, insa documentele difera de la tara la tara.

Pentru transportul funerar, sicriul trebuie sa fie realizat din plumb sau zinc ce ulterior se va pune intr-un sicriu de lemn cu procedura de inchidere etansata. Compania de transport funerar Ghica va indeplini conditiile in ceea ce priveste masina cu care se va transporta corpul neinsufletit, dar si conditiile de documentare si acreditare necesare.

Citeste si: Super mulți bani pe lângă salariu! Orban a semnat documentul. Cine va primi suma uriașă - capital.ro

Transportul funerar are pretul in functie de tara in care a decedat clientul, dar si de locatia in care va fi inmormantat, deoarece, pe langa toate actele necesare, conteaza si distanta ce trebuie comunicata personalului de la firma de servicii funerare. In cazul in care se solicita servicii suplimentare, pretul va fi mult mai mare.

Importanta transportului funerar atta la nivel local cat si international este foarte mare. De transportul funerar depinde modul in care se va prezenta decedatul la inmormantare, dar si conditiile in care va fi inmormantat.

Transportul funerar cu frigider mortuar este necesar mai ales pe timp de vara, cand corpul decedatului se degradeaza foarte rapid, dar si in lunile de iarna, in cazul in care distanta parcursa este mai mare.

Indiferent de situatia prin care sunt nevoite sa treaca rudele decedatului, serviciile funerare ale companiei Ghica Funerare sunt de cea mai buna calitate, au un cost destul de accesibil, iar conditiile de transport sunt in conform cu reglementarile nationale si internationale.

Transportul funerar in Bucuresti si in Ilfov se realizeaza cu masini autorizate in baza legislatiei aflate in vigoare. In Romania, compania Funerare Ghica asigura intocmirea documentelor si transportul cu masini omologate in orice localitate. Serviciul de transport funerar acopera toate localitatile din Romania si respecta intru totul normele igienico-sanitare ce se impun in astfel de situatii.

Pentru transportul funerar, este nevoie de certificatul de deces, de imbalsamare, de adeverinta de inhumare si de avuzul de la Directia de sanatate Publica, sau SANEPID. Serviciile de transport funerar includ transportul funerar national, de la spital la domiciliu, la capela sau biserica sau la cimitir.

 

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Cookies