Cât de des se face deparazitarea la câini?

Author: B.M.
Actualizat: 30 nov 2020, 00:45
Cât de des se face deparazitarea la câini?

Dacă ai un câine trebuie să fii atent la foarte multe aspecte pentru a te asigura că se simte bine, iar una dintre problemele fundamentale este deparazitarea.

Infestarea cu paraziți intestinali apare mult mai des în zonele cu vreme caldă, unde solul îngheață rar. Află cât de des se face deparazitarea la câini și ce măsuri poți lua pentru a-ți proteja cel mai bun prieten.

In funcție de zona în care locuiești strategia de protecție a câinelui tău împotriva paraziților intestinali va varia ca frecvență și intensitate. În climatul cald ouăle de viermi supraviețuiesc mai mult timp, iar în unele zone trebuie să știi în ce perioade ale anului este mai probabil să apară acest inconvenient pentru a lua măsuri din timp.

Cel mai important lucru pe care îl poți face pentru câinele tău este să discuți în detaliu cu medicul veterinar cât de des se face deparazitarea la câini pentru a ști la ce să te aștepți și a favoriza procesul de refacere. Bineînțeles că ai vrea să protejezi câinele permanent pentru ca viermii intestinali să nu-i atace organismul, dar numai recomandările specialistului te pot ghida pentru a înțelege dacă este bine să-i dai tratamente preventive și când.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Afla aici cand se face deparazitarea cățeilor și a câinilor mai mici

 

 

 

Taguri: