Cât costă un şezlong pe plajele din Grecia? La banii ăştia, în Mamaia nu te “lipeşti”

,

Prețurile pentru șezlongurile din Grecia sunt mult mai mici, în comparație cu cele de pe litoralul românesc. În Mamaia sunt cele mai mari costuri.


In articol:

Grecia este una dintre destinațiile preferate de români, când vine vorba de concediul de vară. Unul dintre motivele care îi împing pe oameni să aleagă litoralul grecesc este și acela că prețurile sunt mult mai mici, chiar și când vine vorba despre banalul șezlong. 

Diferențe uriașe de preț între șezlongurile din Grecia și cele din România

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că mulți români aleg să meargă în Grecia în concediul de vară. Superbele plaje ale grecilor nu se pot compara cu ceea ce găsim pe litoralul românesc. 

Pe lângă asta, și prețurile sunt mult mai mici, în comparație cu cele din stațiunile noastre. Și nu ne referim doar la cazare, mâncare sau băutură, ci și la șezlonguri. 

De exemplu, în majoritatea plajelor din Grecia, șezlongurile sunt gratuite. Tot ce trebuie să faceți este să consumați băutură sau mâncare, în valoare de 3 sau 4 euro, de la barul de lângă plaja pe care vreți să stați. 

De asemenea, puteți găsi, pe anumite plaje, prețuri de 10 euro pentru două șezlonguri și o umbrelă.

În comparație, pe litoralul românesc, prețurile șezlongurilor sunt extrem de mari. 

De exemplu, în Mamaia, considerată stațiunea ”de fițe” a României, un șezlong poate să coste chiar și 80 de lei, în week-end. 

Nici în alte stațiuni, prețurile nu sunt mici. În Eforie, un singur șezlong ajunge să coste și 60 de lei. 

Românii, nemulțumiți de prețurile șezlongurilor din România

Aceste diferențe uriașe de prețuri i-au făcut pe români să-și manifeste nemulțumirea, în special pe rețelele de socializare. 

"În ultimii 3 ani de Grecia, în zone diferite, nu am întâlnit decât șezlonguri gratis și pretenția să consumi ceva în acea locație. Acum sunt în Mangalia și un sezlong este 30 de lei, dacă nu este lânga apă, 40 lângă apă, șezlonguri mari cu saltea groasă și umbrelă mare se închiriază doar 4 bucăți, la 160 lei, iar un baldachin este 250 de lei. La cât este de murdară plaja, chiar și în apă mai sunt mizerii, nici un duș sau wc pe plajă, cred că litoralul românesc mă mai vede peste 15-20 de ani sau deloc", a fost mesajul

unui român pe unul dintre forumurile de pe Facebook. 

"La greci când comanzi o cafea pe plajă, primești o apă la 0,5 l gratis de la frigider" "În Kamari, Santorini, faci consumație de 4 euro și șezlongul e gratis" sau "Zakynthos, 6€ două șezlonguri și o umbrelă" sunt alte mesaje postate de românii care și-au petrecut concediul de vară în însorita Grecie. 

Nemulțumirile oamenilor nu se rezumă doar la prețuri, ci și la calitatea serviciilor.  "Aduse cu silă și scârbă și după ce te rogi de băiatul ăla să îți deschidă umbrela și să îți aducă o masuță și nu o face 5 zile la rând, cu tot cu tips lăsat și până la urmă te enervezi îți răspunde cu "dar nu mai veniți aici dacă nu vă convine. Oricum avem clienți". Să nu deschid subiectul curățeniei. Niciodată nu au șters sau spălat șezlongurile alea în vara asta sau saltelele", s-au plâns cei care au ajuns pe plajele de pe litoralul românesc

Dacă vreți totuși să mergeți în Mamaia, trebuie să știți că în cursul săptămânii, prețurile pentru șezlonguri sunt mai mici, spre deosebire de week-end-uri. 

Astfel, puteți găsi și șezlonguri cu 25 sau 30 de lei pe zi, de luni până vineri, în timp ce sâmbătă și duminică veți plăti dublu. 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Beauty One a sărbătorit 15 ani de frumusețe. Experți și Specialiști din industria beauty au luat parte la un eveniment unic și plin de surprize

Medicul Vasile Rădulescu explică concret: motivul pentru care vaccinul anti-Covid NU îți poate face rău pe termen lung

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Când apare The Crown, sezonul 5. Netflix a anunţat când va avea loc premiera

De ce este bine să vizitezi Mănăstirea Bârsana, din Maramureș

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies