Cat costa un implant dentar pentru toata gura?

Odata cu pierderea dintilor scade si stima de sine, iar acest lucru ne poate afecta vizibil viata sociala, ne limiteaza din a mai zambi larg, in primul rand. Intr-o astfel de situatie, ce vizeaza pierderea unui dinte cel putin, de ce numarul romanilor ce se prezinta la o clinica stomatologica pentru a rezolva problema este mic?

Probabil totul porneste de la neincrederea in clinicile stomatologice, neincredere ce nu are la baza motive intemeiate, dar si din lipsa de cunoastere a gravitatii problemei. Pentru unii romani, chiar si pretul implantului dentar este un motiv pentru care amana si vizitele periodice la stomatolog. A venit momentul perfect pentru a vorbi mai pe larg despre ce presupune un implant dentar, avantajele sale, dar si costul unei astfel de interventii.

Implantul dentar pe intelesul tuturor

Implantul dentar este de fapt o piesa din titan, zirconiu sau oricare alt material biocompatibil, care odata inserat, va tine locul radacinii dintelui pierdut. Se considera ca implantul dentar este cea mai buna metoda de inlocuire a unui dinte, iar avantajele cu care vine la pachet sustin acest lucru.

Toate implanturile dentare sunt o reusita? Ei bine, aici totul tine de pregatirea si experinta medicului implantolog, cel care realizeaza implantul, aceasta manopera reprezentand peste 65% din costul interventiei. Toata aceasta operatiune este una destul de minutioasa, asa ca trebuie realizata doar de un medic renumit in acest sens, profesionist si mereu atent.

De ce sa apelezi la un implant dentar?

Adineauri s-a prezentat primul motiv pentru care ne este recomandat sa optam pentru un implant dentar si anume faptul ca inlocuieste radacina unui dinte care lipseste. Din acest prim motiv deriva si celelalte – avand din nou dantura completa aspectul estetic este imbunatatit, deci zambetul nu ne va mai fi controlat, timid.

Cat despre interventia sa asupra intregii cavitati bucale, implantul dentar opreste atrofierea osului (pierderea rigiditatii acestuia), iar in acelasi timp previne si retractia, micsorarea dimensiunilor gingiei.

In aceeasi ordine de idei, apeland la un implant dentar se evita slefuirea sau pilirea dintilor adiacenti sanatosi, ceea ar duce la devitalizarea acestora. Masticatia este si ea imbunatatita atunci cand persoanei in cauza nu ii lipseste niciun dinte, iar in acest fel sunt prevenite si problemele gastrice. Totodata, creste si calitatea vietii sociale prin confortul psihologic oferit de un implant dentar realizat ca la carte.

Etapele implantului dentar

Implantul dentar se caracterizeaza prin urmarea a 3 etape. Astfel, totul incepe de la etapa de pregatire. Aceasta presupune o serie de investigatii pe care pacientul trebuie sa le faca: analize de laborator, consultatii, radiografii, computer tomograf pentru masuratori precise si inserarea virtuala a implantului, in principal.

Urmeaza cea de-a doua etapa, intitulata etapa chirugicala. Aici va avea loc inserarea implantului pe osul maxilarului si/sau mandibulei, dupa caz. Pacientul trebuie sa astepte intre 2 si 6 luni ca implantul sa se integreze perfect, sa se contopeasca in totalitate cu osul, proces numit osteointegrare. Totusi, gratie implanturilor cu incarcare imediata, pacientii pot beneficia de lucrari fixe provizorii in maxim 24 de ore, astfel incat pot manca si zambi normal pe toata durata tratamentului.

Cea de-a treia etapa, etapa protetica, presupune realizarea lucrarii finale. Mai exact, dupa montarea conformatorului gingival si a bontului de transfer, are loc lucrarea fixa definitiva, prin cementare sau insurubare. In aceasta ecuatie, conformatorul gingival are un rol bine definit si anume vindecarea si imbunatatirea esteticii gingiei.

Pretul unui implant dentar – ar trebui sa ne sperie sau nu?

Atunci cand vorbim despre cat este necesar sa investim in propria dantura ar trebui sa nu uitam ca totusi in joc este sanatatea noastra. In cazul implanturilor dentare nu putem face niciun fel de compromis. Cat costa un implant dentar pentru toata gura? Ei bine, costurile pot sa varieze in acest sens, insa sunt strans legate de materialul care se foloseste.

De exemplu, atunci cand optezi pentru implanturi de calitate cu incarcare imediata, pretul va fi vizibil mai mare, insa ai garantia ca implantul va rezista conform asteptarilor tale. Materialele biocompatibile din titan sau zirconiu iti garanteaza ca in timp nu te vei confrunta cu alergii sau tot felul de complicatii la nivelul cavitatii bucale.

Totodata, nu uita ca o astfel de investitie, daca este aleasa si facuta corect, va rezista mult timp, deci nu vei mai fi nevoit/a sa scoti din buzunar din nou respectiva suma de bani. Mai multe detalii in acest sens pot oferi expertii de la Clinica Stomatologica Dental Premier, cu site-ul oficial dentalpremier.ro. Ei sunt in masura sa iti ofere toate informatiile necesare, dar si servicii la standarde internationale, recunoscute in toata tara datorita perfectiunii lor.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate