Cat castiga un taximetrist in Romania: suma este surprinzatoare

taxi

Date exacte despre bani si taxele pe care le are de platit: cat castiga un taximetrist in Romania.Odata cu aparitia serviciilor de ridesharing precum Uber sau Bolt, taximetristii au cazut intr-un con de umbra.

Diversele probleme cu abordarea clientilor, dar si ideea falsa ca un taximetrist castiga foarte mult au dus la o parere generala proasta despre taximetristi.

Iata cat castiga de fapt un taximetrist in Romania

Cat castiga un taximetrist in Romania: taxele

taxi

Este stiut ca la finalul zilei de lucru, sau o data la cateva zile, taximetristii trebuie sa achite companiei sub insemnele careia opereaza o suma fixa de bani, indiferent de nivelul incasarilor.

De regula, aceasta suma variaza intre 70 si 100 lei pe zi.

In medie, un taximetrist parcurge intr-o zi aproximativ 150 de kilometri in Bucuresti. Aproximativ 60% din masinile de taxi folosesc drept combustibil gazul petrolier lichefiat.

Taximetristii suporta astfel din buzunarul propriu si costul gazului, aproximativ 55 lei pe zi. Cei care au masini cu motor diesel scot si mai mult din buzunar.

Pe langa taxa pentru companie si combustibil, taximetristii au si costuri zilnice cu mancarea si cafeaua.

Citeste si: Mașinile sub Euro 4, interzise în România! Un politician celebru de la noi a venit cu propunerea

Cat castiga un taximetrist in Romania: banii incasati la final de zi

taxi

De regula castigurile taximetristilor nu sunt fixe si variaza uneori mult de la o zi la alta.

Castigurile variaza si in functie de vreme: ploile, ninsorile si frigul sunt cei mai buni prieteni ai taximetristilor.

Cel mai profitabil interval al zilei este intre 06:00 si 09:00, iar cel mai slab interval este intre 11:00 si 15:00, cand majoritatea potentialilor clienti sunt fie la munca, fie la studiu.

La final de zi, fara a lua in calcul bacsisul, un taximetrist castiga in medie intre 220 si 300 lei, din care se scad taxele amintite mai sus.

In total, la final de luna, un taximetrist castiga intre 1.800 lei si 2.500 lei, fara bacsis. Castigurile pot fi usor mai mari, deoarece majoritatea taximetristilor stau pe traseu in jur de 12 ore pe zi.

Citeste si: Halucinant! Ce a pățit un bărbat care nu a putut plăti tichetul de parcare în Mall! E decis acum să deschidă proces: "Am chemat Poliția"

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate