Casa Albă, reacție după ce Vladimir Putin a pus în alertă forțele nucleare: „Nu avem niciun motiv să ne schimbăm nivelul stării de alertă”

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 01 dec 2022, 03:30

Vladimir Putin și Jen Psaki, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă 

Sursa: instagram leadervladimirputin, captura facebook The White House

După ce Vladimir Putin a pus în alertă forțele nucleare, reprezentanții de la Casă Albă au reacționat. Ce mesaj a transmis Jen Psaki, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă?

Jen Psaki, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, a transmis un mesaj oficial în contextul în care Vladimir Putin a pus în alertă forțele nucleare. Deși amenințarea venită din partea președintelui Rusiei este cât se poate de serioasă, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă dă asigurări că nu există motive reale pentru a schimba nivelul de alertă. 

Mesajul transmis de Jen Psaki după ce Vladimir Putin a pus în alertă forțele nucleare 

Vladimir Putin a ordonat punerea în alertă forțele nucleare. Informația a fost analizată de reprezentanții de la Casa Albă, iar ulterior a venit și o reacție publică pe marginea acestui subiect. Jen Psaki, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, a precizat că SUA nu intenționează să declanșeze un război cu Rusia și că, la momentul actual, americanii nu au motiv să își schimbe nivelul de alertă. 

„Nimeni din SUA nu are vreo intenție de război cu Rusia. Această retorică este greșită și trebuie evitată, nu avem niciun motiv să ne schimbă nivelul stării de alertă. Și în cazul altor ani când am avut neînțelegeri, SUA și Rusia au fost de acord că folosirea armelor nucleare ar avea un efect devastator. Președintele întotdeauna a susținut ca țările să respecte angajamentul de a aloca 2% din PIB, dar dacă ne uităm la ceea ce s-a întâmplat, a fost un mare acord între aliații europeni pentru a oferi asistență suplimentară pentru Ucraina.

Germania, în mod istoric, nu trimitea arme, Suedia la fel. S-a schimbat și acest lucru. Finlanda a schimbat cursul. Avem un NATO foarte unit.”, a declarat Jen Psaki, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, potrivit g4media.ro.

Anterior, Jen Psaki a declarat că președintele Putin produce amenințări care, în realitate, nu există, scopul său final fiind de a continua atacul asupra Ucrainei.

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

„Acesta este un tipar repetat pe care l-am văzut de la președintele Putin în timpul acestui conflict, care constă în fabricarea de amenințări care nu există pentru a justifica continuarea unei agresiuni. Niciun moment Rusia nu a fost ameninţată de NATO sau Ucraina(...) Vom rezista la asta. Avem capacitatea de a ne apăra”, a spus Jen Psaki, citată de digi24.ro.

Citeste si: Ce vor face ofițerii ruși dacă Putin ordonă atac nuclear? Cum a fost evitată o catastrofă nucleară în 1983

SUA va desemna Wagner drept grup criminal transnațional!

Joe Biden, convins că nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește amenințările nucleare venite din partea lui Vladimir Putin

Joe Biden consideră că, în prezent, oamenii nu ar trebui să fie îngrijorați din cauza amenințărilor nucleare venite din partea lui Vladimir Putin. Întrebat dacă există șanse ca în perioada următoare să izbucnească un război nuclear, președintele american Joe Biden a fost ferm și a spus că „NU”. Astfel, acesta este motivul pentru care SUA nu a schimbat nivelul stării de alertă.  

Citeste si: Ucraina devine din ce în ce mai puternică! Sute de voluntari străini sunt pregătiți să lupte cu forțele ruse

 

 


Nona și Patrick, primul sărut în camera roșie! „Eu sunt fericită! Casa iubirii, mulțumesc pentru un sărut frumos!” Iată cum a reacționat Ionuț!

Nona a decis să renunțe la Ionuț și l-a chemat pe Patrick în camera roșie! Cei doi s-au sărutat cu patos, spre marea uluire a lui Ionuț! Nona i-a mărturisit de ce i-a trezit suspiciuni! „Mi se părea că te joci!”

Cookies