Care sunt orașele din România care vor primi refugiați din Ucraina

,
Refugiați Ucraina Botoșani

Mai mulți refugiați din Ucraina au ajuns în Botoșani

[Sursa foto: botosaninews.ro]

Autoritățile române au transmis că sunt primite să primească refugiați ucraineni în contextul războiului Rusia - Ucraina.


In articol:

România ar putea primi 500.000 de refugiați ucraineni, a transmis ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Aceștia ar urma să fie găzduiți în tabere amplasate în 4 județe.

Ministrul de interne, Lucian Bode, anunțase și el anterior, săptămâna trecută, că planul de acțiune pentru gestionarea unui flux masiv de refugiați la granița de nord a României a fost finalizat și că aceste tabere urmează să fie operaționalizate în cel mai scurt timp.

Citeste si: Cum pot ajuta românii refugiații din Ucraina! Peste 35 000 de oameni s-au adunat în grupul de pe Facebook "Uniți pentru Ucraina"

Taberele de primire a refugiaților ar urma să fie montate în județele Maramureș, Suceava, Botoșani și Iași, informează Hotnews.ro.

ISU Botoșani, ISU Suceava, ISU Maramureș și ISU Tulcea au transmis că sunt în grafic cu pregătirea taberelor de refugiați. 

De altfel, mai mulți refugiați din Ucraina au ajuns vineri în Botoșani, potrivit botosaninews.ro.

În contextul în care forțele armate ruse pătrund rapid pe teritoriul Ucrainei, ajungând deja la Kiev, un număr de refugiați ucraineni a ajuns în Polonia, acolo unde a fost găzduit, autoritățile poloneze oferindu-le și mâncare refugiaților.

Autoritățile române au luat decizia de a-i scuti pe refugiații ucraineni de măsura carantinei. Președintele Klaus Iohannis anunța anterior că România este pregătită să ofere ajutor umanitar Ucrainei.

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a transmis că România e pregătită să ofere asistență umanitară Ucrainei

[Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis]

Citeste si: Planul lui Putin a fost demascat. Ce urmărește, de fapt, liderul rus prin ocuparea Kievului. Orașul ar urma să fie deconectat de la rețelele electrice și de comunicații

Rusia a pătruns cu tancuri în Kiev!

În a doua zi de invazie rusă în Ucraina, forțele armate ruse au pătruns deja cu blindate în capitala Ucrainei, Kiev.

Ucraina a avut de la început o strategie de așteptare a Rusiei, de rezistență, în condițiile în care armata Ucrainei nu are forța armatei ruse. Ucrainenii se bazează că vor reuși să reziste într-o luptă la sol cu armata rusă.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis vineri dimineață un mesaj atât în rusă, cât și în ucraineană, cerându-le rușilor să nu îi mai atace.

Zelenski a cerut, totodată, din nou ajutorul occidentului, acuzând că Ucraina este lăsată să se lupte singură cu armata rusă.

"În această dimineață ne apărăm singuri țara. Ca și ieri, cele mai puternice forțe ale lumii privesc de departe", a spus Zelensky.   "A fost Rusia convinsă de sancțiunile de ieri? Auzim pe cerul nostru și vedem pe pământul nostru că acest lucru nu a fost suficient", a subliniat el.

Zelensky a transmis că, potrivit informațiilor pe care le deține, el ar fi ținta numărul 1 a rușilor, iar familia lui ținta numărul 2. Zelensky a precizat că nu are de gând să plece din capitala Kiev, deși americanii l-au sfătuit să facă exact acest lucru.

"Am primit informaţii că grupuri de sabotaj inamice au intrat în Kiev", a declarat Zelensky.  "Voi rămâne în capitală. Familia mea este, de asemenea, în Ucraina.  Conform informaţiilor pe care le deţinem, inamicul m-a identificat ca fiind ţinta numărul unu, ia familia mea ţinta numărul 2", a subliniat Volodimir Zelenski.

Citeste si: LIVE UPDATE A doua zi de război în Ucraina. Alertă de raid aerian în Kiev

 

Citește-ne pe

Citește și:

Fiica partizanului Toma Arnăuţoiu: „Tata a refuzat să înlocuiască patriotismul, credinţa şi dreptatea cu oportunismul, ambiguitatea şi prefăcătoria“

Secretarul general al ONU îl imploră pe Putin să oprească atacul împotriva Ucrainei

Klaus Iohannis pleacă la summitul NATO de la Madrid: 'Vor fi adoptate decizii istorice'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Cum s-a pregătit România pentru refugiații din Ucraina. Zeci de ucraineni speriați de război vin pe jos

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies