Care sunt cele mai căutate limbi străine, dacă vrei să lucrezi în relații cu clienții sau să emigrezi

,

Cele mai căutate limbi străine nu sunt cele la care v-ați fi așteptat. Dacă vă doriți să vă angajați într-un domeniu în care veți lucra cu clienții sau dacă vreți să emigrați, trebuie să știți ce limbi străine sunt la mare căutare.


In articol:

Limbile străine au devenit de mult timp un criteriu obligatoriu, atunci când vreți să vă angajați, mai ales dacă este vorba despre un domeniu în care veți interacționa cu persoane din alte țări.

Iată care sunt limbile străine pe care ar fi ideal să le stăpâniți, pentru a obține un job cât mai bun.

Ce limbi străine sunt cele mai utile

Bineînțeles că engleza este, de departe, cea mai căutată limbă de circulație internațională. Este obligatoriu să știți această limbă atât la nivel scris, cât și s-o vorbiți cât mai fluent. Nu este însă suficient să stăpâniți doar engleza.

Iată care sunt cele mai căutate limbi străine, pe care ar fi bine să le învățați:

1. Mandarina

Este cea mai vorbită limbă de pe glob. Și nu este de mirare, în condițiile în care este limba oficială în China și în Taiwan. Populația chineză este cea mai numeroasă din lume și așa se explică de ce mandarina a depășit engleza, din punctul de vedere al numărului de vorbitori.

2. Franceza

Peste 200 de milioane de oameni vorbesc limba franceză. 80 de milioane dintre aceștia sunt nativi, în condițiile în care franceza este limba oficială în 29 de țări.

3. Spaniola

Și spaniola este la mare căutare, mai ales dacă vreți să vă angajați în turism. Peste 10 milioane de oameni trec anual granițele acestei țări, așa că nu ezitați să învățați spaniola.

4. Araba

Peste 250 de milioane de oameni vorbesc limba arabă. Este o limbă greu de învățat, dar gândiți-vă că v-ar fi de mare ajutor să o vorbiți, mai ales în condițiile în care în zonele arabe, salariile sunt considerabil mai mari decât în alte părți ale lumii.

5. Rusa

Peste 170 de milioane de vorbitori nativi ruși există în toată lumea.

Dacă ținem cont și de faptul că această țară este o adevărată putere economică în lume, este simplu de înțeles de ce limba rusă este un mare plus în CV.

Cele mai căutate limbi străine în domeniul relațiilor cu clienții

Dacă vreți să vă angajați în domeniul relațiilor cu clienții sau în mediul de business, trebuie să știți care sunt limbile străine care au cea mai mare căutare, în afară de engleză.

Germana este limba cea mai vorbită din întreaga Uniune Europeană, așa că profitați și învățați-o, ca să aveți șanse mai mari la un job bun.

Și portugheza vă poate deschide mai multe uși. Este limba oficială în 9 țări din Europa, America de Sud, Africa, dar și Asia și este una dintre cele mai căutate, atunci când vine vorba despre domeniul afacerilor.

Nici dacă veți învăța japoneza nu veți regreta. Se știe că Japonia este o forță în ceea ce privește economia la nivel global și sunt peste 120 de milioane de oameni care vorbesc limba japoneză. Imaginați-vă câte oferte de muncă ați putea să primiți, dacă ați cunoaște această limbă

În ceea ce-i privește pe români, aceștia se descurcă cel mai bine să vorbească în engleză, franceză, dar și în italiană.

În cazul în care v-ar plăcea să vă angajați într-un call-center, este important de știut că cele mai căutate și mai bine plătite limbi străine sunt cele nordice: suedeza, daneza, norvegiana sau olandeza.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Restaurantele se închid din nou și în București?! Ce îi cere Guvernului șeful patronatului: "Dorim să evităm..."

Angela Merkel bate cu pumnul în masă: vom avea pașaport de vaccinare în Europa

Marius Elisei a spus adevărul în direct: motivul real pentru care s-a despărțit de Oana Roman! Cine a înșelat în relație și cu cine

Cum se calculează pensiile militare în 2021. În funcție de vechime, spor și grad de risc

Indemnizații pentru persoane cu handicap, veterani și văduve în 2021. Cât sunt și cum se aprobă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies