Capcana banilor de pensii! Toti acesti romani sunt in mare PERICOL

,

Incepand din 2019, romanii care vor sa isi retraga banii de la pilonul doi de pensii private, vor putea face acest lucru dupa minimum 5 ani de la cotizatie.

Aceasta decizie va ingropa sistemul de pensii administrate privat, potrivit specialistilor. Expertii sustin ca 80% dintre romani ar putea apela la aceasta varianta pentru a-si acoperi creditele bancare. Aceasta, insa, nu va fi decat o bucurie de moment, la batranete ei riscand sa ramana fara bani.

Ministrul Finantelor, Eugen Teorodovici, a prezentat acest proiect ca pe o masura dedicate contribuabililor.

„O persoana care participa la un fond de pensii sa poata sa se retraga, daca considera de cuviinta.

Se poate retrage pe baza de cerere individuala, dar nu mai devreme de 5 ani de participare la respectivul fond. Activele cuvenite se transfera participantului respectiv, cu un comision de retragere reprezentand 2% din aceste active”, a spus Eugen Teodorovici.

Astfel, consecintele acestei variante atat de frumos ambalate vor fi dezastruoase.

„Este o capcana pentru ca in momentul in care tu iti retragi banii de pensii, de fapt te autosugestionezi ca ai niste banuti pe termen scurt. Nu vei fi scutit de plata contributiei la pensii, ci ea se va duce in continuare la pilonul 1 de pensii, la bugetul de stat”, explica Adrian Benta, consultant fiscal, potrivit digi24.ro.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Doi muncitori, uciși de un bărbat din Onești care îi ținea ostatici VIDEO

Vasile Astărăstoae semnalează sindromul Galileo Galileo în actuala criză sanitară

Ceaiul care poate declanșa cancer la colon. Mulți români continuă să-l bea fără să știe la ce se expun. Medicul Laura Ene avertizează

Politistii au descins in casa soferului care a amenintat cu pistolul in trafic zilele trecute! Iata ce au gasit anchetatorii in locuinta sa!

Calendar Ortodox 3 martie 2021. Ce mari Sfinti sunt praznuiti! Iata ce rugaciune folositoare pot rosti credinciosii in aceasta zi!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies