Cântăreţul Mircea Rusu a ajuns la închisoare. Artistul a fost condamnat pentru delapidarea a peste 500.000 de lei

Author: Marina Ionescu

Mircea Rusu

Sursa: Facebook Mircea Rusu

Mircea Rusu a ajuns în spatele gratiilor. Acesta este condamnat pentru o delapidare de peste 500.000 de lei.

Mircea Rusu a fost încarcerat marți, 31 ianuarie, după ce a fost condamnat la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare pentru complicitate la delapidare, cu o valoare totală de peste 500.000 lei, scrie  ziare.com.

Citește și: Alex Pițurcă, reținut pentru 24 de ore. Tatăl său, Victor Pițurcă, a fost eliberat!

Cântăreţul Mircea Rusu a ajuns la închisoare. Artistul a fost condamnat pentru delapidarea a peste 500.000 de lei

Fostul primar Mircea Rus a fost condamnat la doi ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la delapidare în formă continuată, pentru 26 de acte materiale, în legătură cu unul dintre casierii Primăriei Band de la acea vreme, Gârbu Petru, și la alți doi ani de închisoare, pentru aceeași infracțiune, în legătură cu un al doilea casier, Bodor Zoltan, tot pentru 26 de acte materiale.

Mai mult, Mircea Rus a mai suferit

o condamnare, pentru abuz în serviciu, pentru care era condamnat la un an și 4 luni de  închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Curtea de Apel Târgu Mureş a contopit cele două pedepse de câte 2 ani închisoare aplicate în acest caz, cu pedeapsa de un an şi 4 luni închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 179/3 iulie 2015 a Tribunalului Mureş, modificată şi definitivă prin decizia penală nr. 348/A/20 iunie 2018 a Curţii de Apel Târgu
Mureş, pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Citește și: „E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea

Citește și: Ultimă oră! Victor Piţurcă a fost reținut de procurorii DNA, într-un dosar privind achiziţii din timpul pandemiei

Astfel, instanța a decis că ” aplică inculpatului pedeapsa

cea mai grea de 2 ani închisoare, căreia îi adaugă un spor de un an, o lună și 10 zile închisoare (reprezentând o treime din 3 ani şi 4 luni închisoare) şi aplică inculpatului Mircea Rus pedeapsa principală rezultantă de 3 ani, o lună şi 10 zile închisoare, cu executare în detenţie”.

Live Stream Online „Teo Show”- Ediția de joi, 17 iunie 2021 - VIDEO Bianca Drăgușanu, o nouă apariție!

Hotărârea pronunțată de Curtea de Apel Târgu Mureş în dosarul 4881/320/2020 este definitivă și îl obligă pe fostul primar și pe cei doi foști casieri la restituirea sumelor către UAT Band, cu plata penalităților prevăzute de Codul de procedură fiscală.

”Obligă pe inculpatul Gârbu Petru să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 105.197 lei, la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală. Obligă în solidar pe inculpații Gârbu Petru şi Rus Mircea să plătească părții civile UAT Comuna Band suma de 281.564 lei (câte 140.782 lei fiecare dintre inculpați), la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală. Obligă pe inculpatul Bodor Zoltan să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 53.400 lei, la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală. Obligă în solidar pe inculpații Bodor Zoltan şi Rus Mircea să plătească părții civile UAT Comuna Band suma de 105.963 lei (câte 52.981,5 lei fiecare dintre inculpați), la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală”, se arată în dispozitivul hotărârii Curții de Apel Târgu Mureș.

Mircea Radu, actualul primar din comuna Band, nu a vrut să facă vreo declarație despre încarcerarea predecesorului său, Mircea Rus, însă a declarat presei, luni, că după câștigarea alegerilor locale a găsit în bugetul comunei suma de 2.000 lei, o serie de lucrări începute și abandonate, una dintre acestea, cu o valoare foarte mare, fiind achitată unei firme care a declarat la scurt timp insolvența. Acesta speră ca măcar o parte din sumele considerate de instanță ca fiind delapidate să fie recuperate.

 


Cu lacrimi în ochi, îndrăgita artistă Matilda Pascal Cojocărița a făcut destăinuiri tulburătoare, la 40 de întrebări, despre reproșurile dureroase ale fiului ei pentru că i-a dus dorul în perioada copilăriei lui.