Când trebuie să faci doza a treia de vaccin anti-COVID-19, în funcție de tipul vaccinului pe care l-ai făcut

,
Vaccin

Când trebuie să faci doza a treia de vaccin anti-COVID-19, în funcție de tipul vaccinului pe care l-ai făcut

[Sursa foto: PixaBay]

Cetățenii români au început să se vaccineze din ce în ce mai des de când s-a introdus obligativitatea certificatului verde pentru mai multe locuri și activități și de când au început să apară forme mai grave de boală.


In articol:

Doza cu numărul trei este rapelul pe care tot mai mulţi români s-au hotărât să îl facă. Miercuri au fost confirmate 150.935

de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Totodată, vaccinul Johnson&Johnson a fost făcut de 111.556 de persoane.

În total, 11.607 persoane au făcut doza a doua şi 27.772 doza a treia.

Când trebuie administrată doza a treia de vaccin anti-COVID-19

„Există două recomandări pentru doza suplimentară. Respectiv, la persoanele cu imunosupresie și la persoanele care au comorbidități la care răspunsul nu este foarte înalt și nu s-au vaccinat până în momentul de față, trebuie să facă o primă doză apoi, după 21 de zile trebuie să facă a doua doză, iar cea de-a treia doză care ar figura ca doza booster, trebuie făcută la 28 de zile de la doza a doua.

Pentru persoanele care s-au vaccinat, după ce au trecut 6 luni de la doza a doua, pot face doza booster”, a declarat epidemiologul prof. dr. Doina Azoicăi.

Citeste si: Un medic cardiolog demontează zvonurile legate de cancere şi leucemii provocate de vaccinul anti-Covid, după câțiva ani: „O inepție. Nu există aşa ceva!”

Doza suplimentară de vaccin anti-COVID-19, doza cu numărul trei, poate fi făcută de persoanele care au boli grave, dacă le-o recomandă medicul,

în timp ce doza booster se poate administra fără vreo recomandare, tuturor persoanelor la care au trecut 180 de zile de la doza a doua.

Vaccin

În ce condiții poți face doza suplimentară și doza booster

[Sursa foto: PixaBay]

  • Doza trei (suplimentară):  pentru persoanele sever imunodeprimate, se poate administra la minim 28 de zile de la doza 2, dar este nevoie de recomandare medicală.
  • Doza trei (booster):  pentru toate persoanele, se poate administra la minim 180 de zile de la doza 2 și nu este nevoie de o recomandare medicală.

Vaccinul Comirnaty- Pfizer BioNTech:

Schema de vaccinare are trei doze și presupune administrarea dozei a doua la interval de 21 de zile de la prima doză, iar doza a treia la interval de minim 28 de zile de la doza a doua.

Citeste si: pfize

Vaccinul Spikevax- Moderna:

Schema de vaccinare are trei doze și presupune administrarea dozei a doua la interval de 28 de zile de la prima doză, iar doza a treia la interval de minim 28 de zile de la doza a doua.

Recomandarea medicală de administrare a dozei suplimentare de vaccin va fi păstrată de medicul care vaccinează, în copie.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Ce este Favipiravir, tratamentul pentru Covid aprobat de Guvern? Iată cum va fi administrat medicamentul și cine îl poate lua

UDMR îi reproșează lui Emil Boc întâlnirea cu 'scandalagiul extremist' George Simion: 'A fost o greşeală, domnule primar!'

Imaginile cu momentul în care Anamaria Prodan i-a dat un pumn lui Dan Alexa stârneau un val de reacții. Mulți s-au gândit că între ei ar fi o relație amoroasă, dar acum a ieșit...

Covid 19: Aproape 53.000 de persoane, vaccinate în ultimele 24 de ore! Mai mult de jumătate, cu a treia doză!

Record de vaccinări cu prima doză, în valul patru al pandemiei. Zeci de mii de români s-au imunizat împotriva Covid-19

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies