Când se termină valul 4 de coronavirus în România? Numărul de infectări cu Covid-19 este în scădere

,
cand se termina valul 4 de coronavirus romania

Valul 4 de coronavirus, cel mai violent de până acum în România 

[Sursa foto: unsplash]

Valul 4 de coronavirus s-a dovedit a fi foarte agresiv în România și a făcut foarte multe victime. Când s-ar putea termina valul 4 de coronavirus?


In articol:

Valul 4 de coronavirus a dus la declanșarea unei adevărate crize în sistemul medical românesc. Foarte multe spitale aproape că nu mai făceau față numărului mare de îmbolnăviri, pacienții primind îngrijiri pe holurile unităților medicale.

Când se va termina valul 4 de coronavirus în România?

Valul 4 de coronavirus, aproape de final? Iată când s-ar putea termina 

Deși există mai multe previziuni, autoritățile nu pot oferi o dată exactă la care valul 4 de coronavirus se va termina. Cu toate acestea, în urmă cu mai multe săptămâni, Raed Arafat, șeful DSU, spunea că valul 4 al pandemiei de coronavirus se poate încheia la finalul lunii noiembrie. 

„S-ar putea să ne trezim că o ducem aşa până prin mijlocul lunii noiembrie, sfârşitul lunii noiembrie, să vedem că încă luptăm cu acest val până ajungem la o situaţie controlabilă. Depinde foarte mult de noi, din nou. Cu cât se vaccinează mai mult, cu atât şansa să controlăm situaţia este mai bună şi şansa să prevenim alt val mai târziu, prin ianuarie – februarie, este mai mare.” , spunea Raed Arafat la finalul lunii octombrie, potrivit digi24.ro.

cand se termina valul 4 de coronavirus romania

Raed Arafat, șeful DSU

[Sursa foto: facebook Raed Arafat]

Analizând contextul epidemiologic actual, pare că România se apropie de finalul valului 4 al pandemiei de coronavirus. În prezent, rata de infectare cu noul coronavirus este în scădere în majoritatea județelor. Astfel, există județe care au intrat în scenariul galben, dar și un județ care este deja în scenariul verde.

Este vorba despre județul Suceava, acolo unde rata de incidență covid a ajuns la 1,83 cazuri la mia de locuitori. La nivelul întregii țări, numărul cazurilor noi de coronavirus raportate într-un interval de 24 de ore a ajuns la 2.136.

Specialiștii atrag atenția că românii ar trebui să respecte în continuare regulile de igienă, să poarte masca de protecție, dar și să se vaccineze. Raed Arafat a precizat că cu cât rata de vaccinare va fi mai mare, cu atât riscul să apară mutații ale virusului va fi mai mic, ceea ce înseamnă că nu vor mai exista atât de multe cazuri grave de îmbolnăvire.

Dacă Raed Arafat consideră că valul 4 de coronavirus s-ar putea termina la final de noiembrie, medicul epidemiolog Emilian Popovici spunea, în urmă cu mai multe săptămâni, că acest val 4 ar putea durea aproximativ 4 luni, ceea ce înseamnă că finalul lui va fi undeva spre sfârșitul lunii decembrie sau chiar începutul anului viitor.

„4 luni de zile estimez durata valului care se va autolimita prin numărul mare de infecții pe care îl va genera.(...) Eu am apreciat că vârful valului 4- începutul platoului- va fi în a doua jumătate- finalul lunii octombrie. Cât va ține exact, acest lucru este greu de spus, pentru că nu sunt eu cel care ia măsurile. De abia în momentul în care se ajunge în acea situație vom vedea ce se întâmplă. Știți cum este la noi, dacă văd că nu mai este creștere și se deschid iarăși sălile de sport și mai știu eu ce, manifestări pe stadioane, te trezești iarăși cu creșterea numărului de infectări.”, spunea medicul epidemiolog Emilian Popovici, potrivit hotnews.ro.

cand se termina valul 4 de coronavirus romania

Rata de incidență COVID-19 în fiecare județ pentru data de 15 noiembrie 2021

[Sursa foto: captura stirioficiale.ro]

Citeste si: Premieră în România! Un județ a reușit să scape de valul patru de COVID-19! Care este zona care a intrat în scenariul verde

Valul 5 al pandemiei de coronavirus va ajunge și în România?

Chiar dacă valul 4 al pandemiei de coronavirus încă nu a ajuns la final, specialiștii vorbesc deja despre valul 5. Discuțiile au loc în contextul în care rata de vaccinare este în continuare scăzută, iar valul 5 deja s-a instalat în occident. 

„Presiunea e uriaşă, acest val 4 nu a trecut şi mesajul nu poate fi acela că ne putem relaxa cu toţii. Nu vreau să sperii pe nimeni, dar azi suntem la 43% rată de vaccinare pentru cei de peste 12 ani. Cu această rată suntem clar expuşi unui viitor val pandemic, Noi putem să ne punem speranţe că o să se termine odată cu valul 4, dar vă spun că nu o să se termine în România. La 43% rată de vaccinare nu are cum, nici la 60%.”, a spus ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, conform adevarul.ro.

Astfel, valul 5 al pandemiei de coronavirus ar putea să apară la început de 2022, mai exact în ianuarie sau februarie, sunt de părere specialiștii.

Citeste si: Carmen Harra, predictii pentru vremuri grele! Cat va mai dura pandemia de coronavirus?

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un arhitect spulberă mitul vieţii de 5 stele de la Cluj: „Trăim într-o sărăcie generalizată”

Nelu Tătaru: „Avem o predispoziție pentru un val 5 destul de agresiv.” Când ar putea veni valul 5 al pandemiei de coronavirus în România?

Voldomir Zelenski, ieșire furtunoasă: 'Vladimir Putin se teme de moarte!' / 'Nu există un embargo total asupra aprovizionării cu energie'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Lockdown în România pentru nevaccinați? Răzvan Cherecheş, expert în sănătate publică, cere restricții mai severe: "Avem nevoie"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies