Când scăpăm de noul val de aer polar! Temperaturile scad la -12 grade Celsius!

Meteorologii anunţă temperaturi de până la minus 12 grade, aduse de un nou val de aer polar.


In articol:

Vremea va fi deosebit de rece și în Capitală.

"Este deja iarnă, pentru că vorbim de o vreme deosebit de rece noptea şi dimineaţa şi până sâmbătă vorbim de minime, la nivelul întregii ţări, de la -11 grade la -1 grad Celsius. Miercuri dimineaţă minimele au coborât chiar până la -15 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei, joi la fel, iar vineri chiar mai coborâte. În următoarele zile contăm pe maxime de până la 6 grade. Abia de la începutul săptămânii viitoare putem vorbi de valori apropiate de normalul perioadei. De altfel, săptămâna 2-9 decembrie are temperaturi medii sub norme", a declarat meteorologul Elena Mateescu, director executiv al ANM, la România TV.

Directorul ANM despre cea mai grea iarna din ultimii 100 de ani

Elena Mateescu, directorul ANM, a declarat că în fiecare an se discută despre faptul că iarna respectivă ar putea fi cea mai grea din ultimii 30 sau 100 de ani.

Meteorologul a amintit că nu există însă un semnal robust în acest sens, însă o iarnă normală în România aduce perioade de vreme severă.

Citeste si: Dezastru pe piața media. O mare companie a plecat din România - capital.ro

„Iarna în România aduce perioada în care să putem să vorbim de viscol, precipitații și ger, dar vom actualiza aceste informații din aproape în aproape.

În fiecare perioadă a acestui an, discutăm despre scenariul că iarna aceasta să fie cea mai grea din ultimii 30 de ani sau din ultimii 100 de ani. Nu avem un semnal robust în acest sens, dar o iarnă normală în România aduce perioade de vreme severă", a spus directorul ANM pentru digi24.ro.

"O să vă prezentăm zonele cele mai expuse din perspectiva regimului de temperaturi mai scăzut: Moldova, Transilvania, dar și zona de centru a țării", a mai spus Elena Mateescu.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies