CÂND încep Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo? Cine va reprezenta România la Jocurile Olimpice 2020?

,
cand incep jocurile olimpice 2020
Data la care încep Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo[Sursa foto: Instagram]

CÂND încep Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo? A început numărătoarea inversă până când se va da startul Jocurilor Olimpice de vară. Cine va reprezenta România?


In articol:

Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo. După ce pandemia de coronavirus a dus la amânarea competițiilor sportive, Jocurile Olimpice 2020 sunt programate pentru vara lui 2021.

Mai este foarte puțin până când se va da startul celui mai mare eveniment multi-sportiv. Iată când încep Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo și ce sportivi vor reprezenta România în cadrul competiției.

Când încep Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo? Tot ce trebuie să știi despre Jocurile Olimpice de vară 

Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo se apropie cu pași repezi și au mai rămas doar câteva săptămâni până când competiția va fi declarată deschisă. Inițial, Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo erau programate pentru vara anului 2020, însă pandemia de coronavirus care a afectat întreaga lume nu a permis desfășurarea competiției. Astfel, Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo vor avea loc, de fapt, în 2021 și vor începe pe data de 23 iulie. Competițiile sportive se vor întinde pe mai multe săptămâni, astfel că cel mai mare eveniment multi-sportiv se va încheia pe data de 8 august 2021. 

Jocurile Olimpice 2020 vor avea loc în acest an la Tokyo și mai sunt cunoscute și sub denumirea de Jocurile Olimpice de vară. Competiția sportivă a ajuns la ediția cu numărul 32. Jocurile Olimpice de vară sunt organizate la fiecare patru ani. Nu este pentru prima oară când Jocurile Olimpice de vară  se vor desfășura la Tokyo. Competiția a mai fost găzduită de Tokyo și în anul 1964.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo va avea loc pe 23 iulie 2021, la ora locală 20:00, ora 14:00 în România. 

Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo înseamnă, de fapt, 339 de evenimente și medalii în 33 de sporturi.

Citeste si: Marian Drăgulescu, declarații incendiare la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, despre retragerea sa din cariera sportivă! “Dacă nu sunt numărul unul, nu prea mai există această motivație de a continua”

România la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo  

România se numără printre țările care vor participa la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, astfel că toate privirile vor fi îndreptate către sportivii români care vor concura la Jocurile Olimpice de vară. 

Potrivit informațiilor prezentate de Comitetul Olimpic Sportiv Român, România va fi reprezentată la 9 sporturi, după cum urmează:

Atletism: Alina Rotaru și Alin Alexandru Firfirică.

Canotaj: Adriana Ailincăi, Roxana Iuliana Anghel, Viviana Iuliana Bejinariu, Mădălina Bereș, Nicoleta Ancuța Bodnar, Mădălina Gabriela Casu, Ionela Livia Cozmiuc, Daniela Druncea, Roxana Georgiana Parascanu, Beatrice Madalia Parfenie, Iuliana Popa, Ioan Prundeanu, Simona Geanina Radiș, Maria Magdalena Rusu, Denisa Tilvescu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Mihăiță Vasile Țigănescu, Gianina Elena Beleagă, Ștefan Constantin Berariu, Maria Florian Enache, Cosmin Pascari, Mugurel Vasile Semciuc. 

Gimnastică artistică:  Marian Drăgulescu.

Haltere: Irina Lăcrămioara Lepșa, Loredana Elena Toma.

Kaiac-canoe: Cătălin Chirilă, Victor Mihalachi.

Lupte: Emilia Alina Vuc.

Scrimă: Bianca Alexandra Pascu, Ana Maria Florentina Popescu.

Tenis de masă: Daniela Dodean Monteiro, Elizabeta Samara, Bernadette Cynthia Szocs.

Tir sportiv: Laura Georgeta Ilie, Roxana Sofia Miklos.

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat că România va fi reprezentată și în competițiile de fotbal la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, astfel că din lotul final al României vor face parte 20 de jucători, aceștia fiind aleși de selecţionerul Mirel Rădoi. 

Portari vor fi Marian Aioani de la Farul Constanţa, Mihai Popa de la Astra și Ştefan Târnovanu de la FCSB. Fundașii aleși sunt: Andrei Raţiu, Ricardo Grigore, Andrei Chindriş, Virgil Ghiţă, Alexandru Paşcanu, Radu Boboc, Denis Ciobotariu.

Mijlocașii pe care se bazează Mirel Rădoi sunt: Andrei Ciobanu, Marius Marin, Marco Dulca, Dragoş Nedelcu, Alexandru Dobre, Valentin Gheorghe, Ion Gheorghe, Tudor Băluţă.

Atacanții care vor merge la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo sunt: George Ganea și George Puşcaș.

Jucătorii au fost aleși astfel încât să respecte regulamentul competiției care impune ca eligibili să fie jucătorii născuţi după 1 ianuarie 1997.

jocurile olimpice tokyo 2020
Jocurile Olimpice 2020 vor avea loc la Tokyo[Sursa foto: unsplash]

Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo. Care este sloganul ștafetei torței?

Sloganul ștafetei torței Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo este: „Speranța ne luminează drumul!” Din cauza pandemiei de coronavirus, torța a fost așezată într-un felinar special aflat în orașul Fukushima, acolo unde a rămas timp de o lună. Ștafeta torței Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo a început în Naraha, Fukushima, pe data de 25 martie 2021.

Citeste si: Drama Anei Porgras inainte de a deveni campioana mondiala la gimnastica! Concurenta de la Survivor Romania a povestit tot

 

Citește-ne pe

Citește și:

Gimnasta Larisa Iordache, internată de urgență la spital! Ce diagnostic i-au pus medicii după calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo

În ce judeţ se află Sfinxul şi Babele? După ani de procese, magistrații au dat verdictul

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Topul boxeurilor care au facut "tone de bani"

Larisa Iordache a castigat medalia de argint la sol la Campionatele Mondiale de gimnastica

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies