Când ar putea fi redeschise mall-urile din România? Anunțul făcut de ministrul Sănătății

,

După ce în România starea de urgență a fost prelungită cu încă o lună, oamenii s-au întrebat când se vor relaxa măsurile impuse și când activități ca mersul la mall sau plimbatul prin parc vor redeveni lucruri obișnuite.


In articol:

Autoritățile au estimat că vârful pandemiei de coronavirus va fi atins în România imediat după Paște, astfel că acum este monitorizată evoluția răspândirii virusului și abia după se vor lua decizii referitoare la relaxarea măsurilor.

Citeste si: Marcel Vela, anunț în a doua zi de Paște: "O acțiune pe care o pregătesc special pentru..."

Într-o intervenție la un post de televiziune, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat ce înseamnă mai exact

relaxarea măsurilor și când ar urma să fie redeschise mall-urile și reluate activitățile sportive.

Când ar putea fi redeschise mall-urile din România? Anunțul făcut de ministrul Sănătății

Reprezentanții autorităților au spus în repetate rânduri că revenirea la viața obișnuită se va face treptat și că restricțiile impuse vor fi ridicate gradual. Astfel, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dat asigurări că în funcție de evoluția pandemiei, oamenilor li se va permite să se întoarcă la muncă sau să facă mici plimbări în afara locuinței, dar că încă nu se va pune problema redeschiderii mall-urilor.

Astfel, mall-urile s-ar putea deschide peste 2-3 luni, asta dacă situația va fi una favorabilă.

Citeste si: Coronavirus România, 20 aprilie. Câte cazuri noi sunt?

"La reluare (a competițiilor sportive, spectacole, mall-uri – n.r.), nu. La reluarea activității ne gândim să redeschidem anumite locuri de muncă, să redeschidem anumite spații. Sunt multe la care ne gândim, dar nu la adunările cu număr mare de participanți. Ne gândim după următoarele 2 – 3 luni ca și evoluție. Este o dinamică și trebuie evaluată. Fiecare moment al acestei evaluări ne va da și restricția sau ridicarea restricției. Dacă facem aceste lucruri bine controlat putem redeschide aceste granițe. Vom face și noi ce fac vecinii noștri în contextul în care pandemia, după cum vedem, începe să meargă încet pe o pantă descendentă. Noi ne adaptăm la evoluția țării noastre și fiecare măsură va fi luată progresiv.

Suntem într-o pandemie care mai lasă un an- doi epidemii. Suntem într-un moment în care încercăm să aplatizăm o curbă a infectărilor, să evaluăm starea populației după această curbă și să pregătim anumite sezoane poate de o amploare mult mai mică decât aceasta, dar să ne pregătim pentru a proteja o țară, inclusiv prin limitarea accesului.", a spus Nelu Tătaru, potrivit hotnews.ro .

Citeste si: Studiu: Numărul real de cazuri de coronavirus ar putea fi de 50-85 de ori mai mare decât cel oficial

 

Citește-ne pe

Citește și:

Două turiste, ameninţate de un angajat al unui restaurant din Mykonos, după un prânz de 600 de euro

Anunt făcut de Nelu Tataru in prima zi de Paste! Ce se va întâmpla în România peste 10 zile

FOTO Angajatul unic în România: Scrie Tomosuri sinodale și alte acte sau gramate cu valoare istorică ale Patriarhiei Române

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ordonanța Militară nr. 10 schimbă tot! Ce interdicții și restricții ar putea intra în vigoare de săptămâna viitoare

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies