Când ar putea fi deschise restaurantele sau teatrele? Ludovic Orban: "Trebuie să aşteptăm..."

,

Restaurantele și teatrele rămân în continuare închise, autoritățile punând această decizie pe seama creșterii numărului de cazuri noi de coronavirus. Când ar putea fi deschise aceste spații?


In articol:

După redeschiderea mall-urilor, a teraselor, dar și după ce preoții au primit permisiunea de a oficia slujbe în interiorul bisericilor, s-a pus întrebarea când se va vorbi despre deschiderea restaurantelor și teatrelor. Premierul României nu are vești prea bune în acest sens.

Citeste si: Ce spune Alexandru Rafila despre creșterea numărului de cazuri de coronavirus?

Când ar putea fi deschise restaurantele sau teatrele? Ludovic Orban: "Trebuie să aşteptăm..."

Deschiderea restaurantelor și teatrelor stă, în continuare, sub semnul întrebării având în vedere numărul mare de infectări cu coronavirus raportat în ultimele zile. Deși oamenii așteptau o dată estimativă la care să fie deschise restaurantele și teatrele, premierul Ludovic Orban a anunțat că încă nu poate fi luată o astfel de decizie și că este nevoie de timp pentru a urmări evoluția epidemiei de coronavirus. Având în vedere că în aceste spații virusul se poate transmite foarte ușor în absența măsurilor de protecție, autoritățile nu se grăbesc să anunțe o dată exactă pentru redeschiderea restaurantelor, teatrelor sau cinematografelor.

Citeste si: Medicamentul ieftin folosit de britanici pentru a reduce rata mortalității cauzate de infecțiile cu noul coronavirus

"Când va fi posibil din punct de vedere epidemiologic. Trebuie să aşteptăm, să urmărim evoluţia epidemiei. Există o creştere evidentă a numărului de cazuri. Această creştere a numărului de cazuri, atenţie, este distribuită aproape uniform în ţară, nu avem nişte focare în anumite judeţe, ci este vorba de o distribuţie în comunitate în aproape toate judeţele. Transmiterea comunitară este o transmitere care trebuie controlată, prin anchete epidemiologice, prin respectarea regulilor, astfel încât o persoană dacă este infectată, chiar dacă nu ştie, să nu transmită celor cu care intră în contact virusul respectiv.

Deocamdată, nu ştim ce se va întâmpla. Riscăm să ne confruntăm cu o creştere foarte importantă a numărului de cazuri şi lucrul ăsta nu numai că nu ne va permite o nouă relaxare, ci s-ar putea să ne pună în situaţia, să ne oblige, efectiv, să adoptăm noi restricţii.", a spus Ludovic Orban, potrivit libertatea.ro.

Citeste si: Ce făcea Marcel Pavel cu câteva zile înainte să fie confirmat cu noul coronavirus

 

Citește-ne pe

Citește și:

Pedofil filmat în Oradea, în timp ce molestează o fetiţă. Unde l-au prins poliţiştii VIDEO

Avertismentul lui Adrian Streinu Cercel: "Dacă îşi imaginează cineva că pandemia s-a terminat..."

Accident teribil în Bacău. Sunt doi morți și doi răniți după ce un tir a lovit o autoutilitară

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Schimbare importantă la Evaluarea Națională 2020. Cum vor afla elevii notele?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies