Calendar ortodox 9 decembrie 2020: Sarbatoare importanta astazi pentru crestini! Rugaciunea pentru dobandirea de prunci care se rosteste azi!

,
calendar ortodox 9 decembrie 2020
Calendar crestin-ortodox 2020. Sarbatoare mare astazi, 9 decembrie!

Biserica Ortodoxa praznuieste astazi, 9 decembrie, sarbatoarea Zamislirii Sfintei Fecioare Maria.


In articol:

Potrivit calendarului crestin-ortodox, astazi, 9 decembrie, credinciosii ortodocsi praznuiesc "Zamislirea Sfintei Fecioare Maria", una dintre cele mai importante sarbatori crestine. Si tot astazi, sunt pomeniti si Sfanta Proorocita Ana, mama Prorocului Samuel, Cuviosul Stefan, dar si Sfintii Mucenici: Sositeu, Narsu si Isaac.

Zamislirea Sfintei Fecioare Maria

Biserica ortodoxa cinsteste astazi, 9 decembrie, Zamislirea Sfintei Fecioare Maria, o sarbatoare de mare insemnatate pentru religia crestina.

Ioachim si Ana au fost lipsiti de copii pana la vremea batranetii, cand Arhanghelul Gavriil s-a pogorat la fiecare din ei, binevestindu-le zamislirea Fecioarei Maria. Din dragoste pentru oameni, Dumnezeu a facut roditor pantecele sterp al Anei, care la vremea randuita a nascut-o pe Sfanta Fecioara Maria.

calendar ortodox 9 decembrie 2020
Zamislirea Maicii Domnului de catre Sfintii Parinti Ioachim si Ana!

Sfantul Ioachim era din semintia lui Iuda si descendent al Regelui David. Ana era fiica preotului Matan, din semintia lui Levi. Ana s-a casatorit in Nazaret cu Ioachim si la batranete a nascut-o pe Maica Domnului.Cei doi duceau o viata curata inaintea lui Dumnezeu si la fiecare praznic luau doua parti din castigul lor pentru a darui saracilor si lui Dumnezeu.

Tropar la sarbatoarea Zămislirii Sfintei Fecioare Maria
Glasul 4
Astăzi legăturile nerodirii de fii se dezleagă; că Dumnezeu auzind pe Sfinţii şi Drepţii Ioachim şi Ana, mai presus de orice nădejde le-a făgăduit lămurit că vor naşte pe Fiica lui Dumnezeu, din care S-a născut Cel Necuprins, Om făcându-Se, poruncind Îngerului să-i strige: Bucură-te cea Plină de har, Domnul este cu tine!

Condac la sarbatoarea Zămislirii Sfintei Fecioare Maria
Glasul 4
Arătatu-Te-ai astăzi...
Astăzi lumea prăznuieşte zămislirea Sfintei Ana, care s-a făcut de la Dumnezeu; pentru că aceasta a născut pe Ceea ce mai presus de cuvânt a născut pe Cuvântul.

Rugăciunea Sfintei Ana pentru dobândirea de prunci

Astazi, cand este praznuita sarbatoarea Zamislirii Sfintei Fecioare Maria, femeile care isi doresc copii se pot ruga catre Sfanta Ana, pentru a-si indeplini marele vis de a deveni mame.

Iata rugaciunea grabnic ajutatoare care trebuie rostita astazi:

"Doamne Dumnezeule, Atotţiitorule, Cel ce numai cu cuvântul Tău ai făcut cerul şi pământul cu toate cele ce sunt într-însele; Dumnezeule, Cel ce ai zis făpturilor Tale să crească şi să se înmulţească, Tu cel ce ai binecuvântat pe Sara, soţia lui Avraam, şi la bătrâneţile ei a născut pe Isaac, şi ai dăruit Anei, ce era stearpă, pe Samuil Prorocul şi alţi copii, dă-mi şi mie roadă pântecelui meu, şi nu mă lăsa să rămân pururea de ocară şi urgie oamenilor.

Adonai, Doamne Savaot, Tu Care ştii ocara nerodirii mele, dezleagă-mi durerea inimii mele, deschide pântecele meu, şi pe cea neroditoare arat-o roditoare cu Atotputernicia Ta... Şi orice voi naşte: fecior ori fecioară, o voi închina Sfinţiei Tale cu toată inima, dăruind-o Bisericii Tale pentru a-Ți sluji pururea acolo. Amin."

Tot astazi, facem pomenirea:
- Sfintei prorocite Ana, mama Prorocului Samuel;
- Cuviosului Stefan;
- Sfintilor mucenici: Sositeu, Narsu si Isaac.

Citeste si: Calendar ortodox: Randuieli Bisericesti 2020

Citeste si: Calendar ortodox decembrie 2020. Iata ce sarbatori importante urmeaza pentru credinciosii crestin-ortodocsi in ultima luna a anului!

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Fiica partizanului Toma Arnăuţoiu: „Tata a refuzat să înlocuiască patriotismul, credinţa şi dreptatea cu oportunismul, ambiguitatea şi prefăcătoria“

Calendar ortodox: Randuieli Bisericesti 2020

Klaus Iohannis pleacă la summitul NATO de la Madrid: 'Vor fi adoptate decizii istorice'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Traditii si obiceiuri stravechi de Ignat 2020! Iata ce nu ai voie sa faci in ziua de 20 decembrie!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies