Calendar creștin ortodox. Sărbătoare 10 septembrie 2019: Sfintele Muceniţe Minodora, Mitrodora şi Nimfodora

Calendar creștin ortodox

Sărbătoare mare și în data de 10 septembrie 2019, în Calendar creștin ortodox sunt prăznuite Sfintele Muceniţe Minodora, Mitrodora şi Nimfodora.


In articol:

Mucenicele au trăit în vremea împăratului Galeriu Maximian (305-311), în Bitinia, fiind surori. Acestea s-au retras într-o pustie pentru a se închina deplin lui Hristos.

Calendar creștin ortodox. Sărbătoare 10 septembrie 2019: Sfintele Muceniţe Minodora, Mitrodora şi Nimfodora

Sfintele Muceniţe Minodora, Mitrodora şi Nimfodora aveau darul facerii de minuni și, astfel, credincioșii primeau de la ele vindecare pentru diverse neputințe, fiind prăznuite în Calendar creștin ortodox, în data de 10 septembrie.

Citeste si: Paste 2020: cand pica Pastele in 2020, data a fost stabilita

Citeste si: Veste buna! Cate zile LIBERE se dau se Rusalii! Toti angajatii trebuie sa stie

Citeste si: Sarbatoare mare astazi, 9 septembrie. Ce nu ai voie sa faci! Este mare pacat

Conducătorul cetății, pe numele lui Fronton, auzind de faptele lor minunate, le-a chemat spre a fi judecate. În momentul în care a văzut cât de frumoase erau, le-a spus că le va duce la curtea imperială ca să le mărite cu nobili.

Sfintele Muceniţe Minodora, Mitrodora şi Nimfodora le-a refuzat, iar pentru asta Minodora, sora cea mare, a fost torturata până la moarte, chiar sub privirile celorlalte două sfinte.

Calendar creștin ortodox. Sărbătoare 10 septembrie 2019: Sfintele Muceniţe Minodora, Mitrodora şi Nimfodora au fost ucise cu bestialitate, dar nu au renunțat la credință

Sfintele Muceniţe Minodora, Mitrodora şi Nimfodora, prăznuite în Calendar creștin ortodox în data de sărbătoare 10 septembrie 2019 au fost ucise cu bestialitate pentru că au refuzat să se mărite la ordinul conducătorului Fronton.

Minodora a fost bătută de patru bărbați până i-au sfărâmat oasele. În tot acest timp, boierul îi cerea să renunțe la Iisus Hristos și să se închine zeilor, însă Minodora nici nu dorea a auzi. Așa și-a găsit sfârșitul sora cea mare, sub bâtele celor patru bărbați.

Aceleași cerințe le-au avut și fața de Mitrodora şi Nimfodora, însă sfintele s-au înrăit și mai mult în credința lor, când au văzut trupul lipsit de viață al Minodorei.

Sărbătoare 10 septembrie 2019: Sfintele Muceniţe Minodora, Mitrodora şi Nimfodora

Văzând încăpățânarea și nesupunerea lor, boierul a ordonat ca Mitrodora să fie spânzurată, iar corpul ei să fie ars cu făclii. Nici ea nu a renunțat la Domnul și s-a stins astfel din viață.

Nimfodora, nu a vrut nici în ruptul capului să se închine zeilor, așa că boierul a poruncit ca aceasta să fie bătută cu niște pari de fier. Așa a murit și cea mai mică dintre surori. După moartea Sfintele Muceniţe Minodora, Mitrodora şi Nimfodora, s-a pogorât foc din cer care a adus moartea lui Fronton și a torționarilor celor trei sfinte.

Calendar creștin ortodox. Sărbătoare 10 septembrie 2019: Tot astazi, facem pomenirea:

– Sfantului Mucenic Varipsava;
– Sfintei Pulheria, imparateasa;
– Sfintilor Apostoli Apelie, Luca si Clement;
– Sfantului Petru Marturisitorul, mitropolitul Niceei.

Calendar creștin ortodox: Sărbătoare 10 septembrie 2019. Și astfel și-au găsit sfârșitul Sfintele Muceniţe Minodora, Mitrodora şi Nimfodora, fiind ucise cu bestialitate, dar fără să renunțe vreodată la credința lor.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate