Calendar creștin ortodox 4 octombrie. Ce sfânt este pomenit astăzi

,
Calendar creștin ortodox 4 octombrie. Ce sfânt este pomenit astăzi
Calendar creștin ortodox 4 octombrie. Ce sfânt este pomenit astăzi

Calendar creștin ortodox 4 octombrie. La această dată este prăznuit Sfântul Mucenic Ierotei.


In articol:

 

Calendar creștin ortodox 4 octombrie- Cine a fost Sfântul Mucenic Ierotei

Sfântul Ierotei, cinstit în calendar creștin ortodox 4 octombrie, a fost primul episcop al Atenei. Mucenicul a primit credinţa în Hristos de la Sfântul Apostol Pavel. Acesta din urmă l-a botezat şi l-a numit episcop în Atena. A fost însoţitorul Sfântului Dionisie Areopagitul.

Citeste si: Sărbătoare Mare: Sfânta Maria. Ce este interzis să faci de Adormirea Maicii Domnului. E PĂCAT MARE!

Citeste si: Rugăciunea pe care Arsenie Boca o rostea mereu. Face miracole!

Citeste si: Cea mai puternică rugăciune! Spune-o zilnic şi vei scăpa de orice rău din viaţa ta

Calendar creștin ortodox 4 octombrie. Ce sfânt este pomenit astăzi
Calendar creștin ortodox 4 octombrie. Ce sfânt este pomenit astăzi

Sfântul Mucenic Ierotei a trecut la cele veșnice la data de 4 octombrie

Sfântul Ierotei a fost prezent la înmormântarea Maicii Domnului, unde a făcut început cantărilor, la prohodirea Maicii Domnului. Sfântul Ierotei a murit la data de 4 octombrie.

Rugăciune de vineri către Iisus Hristos

¨Doamne Iisuse Hristoase Mantuitorul cel dulce al sufletului meu in aceasta zi a Rastignirii Tale pe Cruce ai patimit si ai luat moarte pentru pacatele noastre, ma marturisesc inaintea Ta, cum ca eu sunt cel ce Te-am rastignit cu pacatele mele cele multe.

Ma rog insa Bunatatii Tale celei nespuse, sa ma invrednicesti cu Darul Tau, Doamne, ca si eu sa pot rabda patimi pentru credinta, speranta si iubirea ce le am catre Tine, precum Tu Cel indurat ai rabdat pentru mantuirea mea. Intareste-ma, o,Doamne ca de astazi inainte sa port Crucea Ta cu bucurie si cu mare cainta, si sa urasc cugetele mele si vointele mele cele rele. Sadeste in inima mea intristarea de moartea Ta ca sa o simt precum au simtit-o iubita ta Maica, ucenicii Tai si femeile purtatoare de mir, ce stateau linga Crucea Ta.

Citeste si: Calendar ortodox 3 Octombrie 2019. Sfântul Dionisie Areopagitul

Citeste si: Rugăciunea de vineri. Te scapă de necazuri

Citeste si: Calendar Ortodox 2019. Sărbători în luna septembrie

Lumineaza-mi simtirile cele sufletesti, ca sa se miste si sa priceapa moartea Ta, precum ai facut de Te-au cunoscut fapturile cele neinsuflelite, cand s-au miscat la Rastignirea Ta, si mai vartos, cum te-a cunoscut talharul cel credincios si pocait, si ti s-a plecat, de l-ai pus in rai. Da-mi, Doamne, si mie, talharului celui rau, Darul Tau, precum atunci l-ai dat aceluia si-mi iarta pacatele, pentru Sfintele Tale Patimi, si cu buna intoarcere si cainta ma aseaza impreuna cu el in rai, ca un Dumnezeu si Ziditor ce-mi esti.

Ma inchin Crucii Tale, Hristoase, si pentru iubirea Ta catre noi, zic catre dinsa; Bucura-te, cinstita Cruce a lui Hristos, pe care ridicat si pironit fiind Domnul a mantuit lumea!
Bucura-te, pom binecuvantat, pentru ca tu ai tinut rodul vietii, care ne-a mantuit de moartea pacatului. Bucura-te, drugul cel tare, care ai sfaramat usile iadului.

Calendar creștin ortodox 4 octombrie. Ce sfânt este pomenit astăzi
Calendar creștin ortodox 4 octombrie. Ce sfânt este pomenit astăzi

Bucura-te, cheie imparateasca, ce ai deschis usa raiului.

O, Hristoase al meu rastignit, cite ai patimit pentru noi! Cate rani, cate scuipari si cata ocara ai rabdat pentru pacatele noastre si pentru a ne da inca pilda de adevarata rabdare in suferintele si necazurile vietii acesteia!

Si fiindca acestea ni le trimite Dumnezeu pentru pacatele noastre, ca sa ne indreptam si sa ne apropiem de El, si asa, numai spre folosul nostru ne pedepseste in aceasta viata. De aceea, rogu-ma Tie, Stapane, ca, la necazurile, ispitele si durerile cate ar veni asupra mea, sa-mi inmultesti impreuna si rabdarea, puterea si multumirea, caci cunosc, ca neputincios sunt de nu ma vei intari; orb de nu ma vei lumina; legat de nu ma vei dezlega; fricos de nu ma vei face indraznet; pierdut de nu ma vei cerca; sclav de nu ma vei rascumpara cu bogata si Dumnezeiasca Ta putere si cu Darul Sfintei Tale Cruci, careia ma inchin si o maresc, acum, si pururea si in vecii vecilor.
Amin.¨, este rugăciunea de vineri, care de apără de necazuri.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Aer în loc de combustibil la benzinărie: „Ia uite cum se alimentează un camion cu aer, cum se fură la pompă“ VIDEO

Satul secuiesc din România cu peisaje ca în Elveția. Străinii îl vizitează și românii nici nu au aflat de el

Rușii de la Transneft anunță că Ucraina a oprit fluxul de petrol către Europa deși a primit bani: Au fost ordinele UE

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

3 filme cu și despre pisici. Garfield rămâne cea mai cunoscută pisică din cinematografie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies