Calendar creștin ortodox, 26 ianuarie 2022. Sărbătoare cu cruce neagră miercuri. Ce trebuie să faci pentru a avea parte de sănătate și noroc

,
sarbatoare calendar crestin ortodox 26 ianuarie 2022

Sărbătoare cu cruce neagră pe 26 ianuarie 2022

[Sursa foto: pexels]

Este sărbătoare cu cruce neagră în calendarul creștin ortodox pe data de 26 ianuarie 2022. Mai mulți sfinți sunt prăznuiți de Biserica Ortodoxă în această zi.


In articol:

În luna ianuarie 2022 sunt mai multe sărbători cu cruce neagră, iar una dintre ele pică pe 26 ianuarie. La această dată sunt sărbătoriți Sfântul Xenofont, alături de soția sa, Maria, și fiii lor Arcadie și Ioan, dar este prăznuit și Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv.

Ce trebuie să facă toți credincioșii pentru a fi feriți de rele, pentru a avea parte de sănătate și noroc?

Calendar creștin ortodox, 26 ianuarie 2022. Ce mari sfinți sunt prăznuiți miercuri de Biserica Ortodoxă?

La data de 26 ianuarie, credincioșii îi prăznuiesc pe Sfântul Xenofont, alături de soția sa, Maria, și fiii lor Arcadie și Ioan, și Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv.  Astfel, în calendarul creștin ortodox este zi de post miercuri, 26 ianuarie 2022, dar și sărbătoare cu cruce neagră.

Potrivit informațiilor bibilice, Sfântul Xenofont a avut o avere impresionantă, acesta fiind unul dintre cei mai bogați oameni din Constantinopol. Credincios și trăind respectând cuvântul lui Iisus Hristos, în momentul în care s-a îmbolnăvit, Sfântul Xenofont i-a cerut lui Dumnezeu doar să îl țină în viață până când toți copiii lui își vor face un rost. Ulterior, Dumnezeu i s-a arătat în vis Sfântului Xenofont și i-a spus acestuia că va reuși să învingă boala, lucru care s-a întâmplat în cele din urmă. Pentru că tatăl lor reușise să se vindece, Arcadie și Ioan, cei doi fii ai Sfântului Xenofont au decis să se întoarcă în Beirut. O furtună izbucnită pe mare i-a dus pe cei doi departe unul de celălalt. Pentru că nu puteau afla informații unul despre celălalt, fiii Sfântului Xenofont decid să își dedice viața rugăciunii și credinței.

Sfântul Xenofont, dorind să afle vești despre cei doi copii, își trimite slugile să îi caute, moment în care află de furtuna de pe mare.

Crezând că cei doi fii ai săi au murit, Sfântul Xenofont și soția acestuia, Maria, încep să se roage pentru sufletul acestora, moment în care Dumnezeu li se arată din nou în vis pentru a le dezvălui că Ioan și Arcadie sunt în viață. Ulterior, Sfântul Xenofont și soția acestuia, Maria, reușesc să își revadă fiii, iar imediat după decid să intre în monahism, primind darul de a face minuni.

Sfântul Iosif cel Milostiv s-a născut într-o familie de preoți, astfel că încă de la naștere a fost apropiat de Dumnezeu. După ce tatăl său a murit, iar mama lui a luat calea credinței, Sfântul Iosif cel Milostiv a fost dus de unchiul său la Mănăstirea Frumoasa și apoi la Mănăstirea Sfântul Spiridon din Iaşi.

sarbatoare calendar crestin ortodox 26 ianuarie 2022

Pe 26 ianuarie sunt prăznuiți Sfântul Xenofont, alături de soția sa, Maria, și fiii lor Arcadie și Ioan, dar și Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv 

[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Calendar creștin ortodox ianuarie 2022. Cele mai importante sărbători religioase ale lunii

Ce trebuie să facă toți credincioșii pe 26 ianuarie? 

Sărbătoarea Sfântului Xenofont, alături de soția sa, Maria, și fiii lor Arcadie și Ioan, dar și cea închinată Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv pică într-o zi de miercuri în anul 2022, ceea ce înseamnă că este zi de post pentru credincioși. Astfel, cei care vor să fie feriți de rele și să aibă parte de sănătate și belșug ar trebui să se abțină de la alimentele de origine animală în această zi. Se spune că rugăciunile celor care vor face acest lucru vor fi ascultate, iar ei vor primi ajutor divin.

Pe 26 ianuarie, credincioșii sunt îndemnați să se roage și să facă fapte bune. Sunt interzise certurile, răutățile, iar cei care spun cuvinte urâte vor atrage energiile negative asupra lor. 

Citeste si: Când sunt Floriile în 2022. Duminica Floriilor, sărbătoare importantă pentru credincioși. Tradiții, superstiții și obiceiuri în ziua Intrării Domnului în Ierusalim

 

Citește-ne pe

Citește și:

Părinţi români amendaţi în Germania pentru că au luat copilul în călătorie, deşi în România nu e vacanţă şcolară

Calendar Ortodox 2022. Când au loc cele mai importante sărbători din noul an

Pentagonul e realist: 'Va fi dificil ca Rusia să fie scoasă afară din Donbas'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Crăciun 2022. În ce zi pică sărbătoarea Nașterii Domnului în anul 2022. Românii vor avea parte de mai multe zile libere

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies