Calendar creștin- ortodox 19 iulie 2022: Cea mai puternică rugăciune pentru iertarea păcatelor se rostește marți. Biserica Ortodoxă o cinstește pe Sfânta Macrina, sora Sf Vasile cel Mare 

,
Calendar creștin-ortodox 19 iulie 2022

Calendar creștin-ortodox 19 iulie 2022

[Sursa foto: doxologia.ro]

Calendar creștin-ortodox 19 iulie 2022. Biserica Ortodoxă o prăznuiește marți pe Sfânta Macrina, sora lui Vasile cel Mare. Cea mai puternică rugăciune pentru iertarea păcatelor care se rostește marți. 

Calendar creștin-ortodox 19 iulie 2022. Potrivit calendarului creștin, Biserica Ortodoxă o prăznuiește marți pe Sfânta Macrina, sora Sfântului Ștefan cel Mare și a Sfântului Grigorie de la Nyssa.

Cea mai puternică rugăciune pentru iertarea păcatelor care se rostește marți. 

Citeste si: Calendar creștin-ortodox 18 iulie 2022: Cinstirea sfântului care a sfărâmat idolii cei fără de suflet ai păgânilor. Luni e sărbătoare cu cruce neagră în calendar 

Calendar creștin-ortodox 19 iulie 2022. Sf Macrina  

calendar crestin ortodox 19 iulie 2022

Sf Macrina. Calendar creștin-ortodox 19 iulie 2022

[Sursa foto: doxologia.ro]

Sfânta Macrina  s-a născut în anul 327 și a fost sora Sfântului Vasile cel Mare și a Sfântului Grigorie de Nyssa. Sfânta Macrina a fost cea mai mare din cei zece copii ai acestei familii.

Sfânta Macrina a fost logodită cu un tânăr nobil, care după un timp a murit. Când logodnicul ei a murit, Macrina nu a mai dorit să se logodească cu alt barbat, spunând că: "Nu este drept ca fecioara logodită o dată cu un barbat să caute dupa aceea iar logodnă; chiar si după legea firii, trebuie sa fie o singură logodnă, asa cum este o singură naștere, și o singură moarte."

După moartea logodnicului ei, Macrina intră in monahism împreună cu mama sa, Emilia, nevoindu-se în asceză aspra.

Dupa un timp, mama sa Emilia și fratele sau, Sfântul Vasile cel Mare, au trecut la cele veșnice. La nouă luni după moartea Sfântului Vasile, Sfânta Macrina a fost vizitată de Sfântul Grigorie de Nyssa, care a aflat-o pe patul morții.

Cei doi își împărtășesc amintiri despre Sfântul Vasile, vorbesc despre natura omenească, dumnezeiască iconomie și despre viața de apoi. 

Citeste si: Calendar Creștin Ortodox IULIE 2022. Sfântul Ilie, cea mai importantă sărbătoare din luna iulie

Cu puțin  înainte de ceasul ieșirii sufletului ei, Macrina s-a rugat Domnului astfel: "Stăpâne Atotputernice Doamne, Carele dai odihnă trupurilor noastre prin somnul morții pentru o vreme, Tu iară le vei scula pre ele la buciumul cel de apoi. Iarta-mi mie pacatele mele, Stapane Doamne lisuse Hristoase, si da-mi mie cu suflet curat sa ies inaintea Ta din acest trup stricacios, daruieste-mi mie ca sufletul meu fara de pacat sa se inalte, ca tamaia inaintea Ta." După aceea s-a însemnat cu semnul Sfintei Cruci pe frunte, ochi, față sși inima, și și-a dat sufletul, potrivit creștinortodox.ro

Cea mai puternică rugăciune pentru ieratarea păcatelor 

„O,Preasfântă Fecioară,Care străluceşti prin curăţie Cerească,Ajutătoare bună a lumii,dintru Tine a strălucit Soarele Dreptăţii,Hristos Dumnezeul nostru! Te fericim şi Te proslăvim,că Tu eşti Cortul Lui Dumnezeu şi prin Tine S-a sălăşluit între noi,ca să fim poporul Lui! Tu eşti Uşa Cerească prin care iar ni s-au deschis uşile Raiului!

Tu eşti Scară Cerească prin care Dumnezeu S-a pogorât pe Pământ! Cu focul rugăciunii Tale să arzi focul patimilor noastre,ca să ne izbăvim de focul cel veşnic al gheenei! Dăruieşte-ne şi nouă,Preacurată,precum lui Simeon,să purtăm neosândiţi în inimile noastre,pe Fiul Tău şi Dumnezeul nostru,să fim părtaşi pururea Preacuratului Său Trup şi Sânge! Ajută-ne să ne păzim în frica Lui Dumnezeu şi să nu întinăm Biserica trupului nostru!

Maica Lui Dumnezeu,Întâmpinând totdeauna pe Fiul Tău în inimile şi în sufletele noastre,să ne învrednicim prin rugăciunile Tale să dobândim şi acea Întâmpinare a Domnului nostru,împreună cu Sfinţii,ca să-L slăvim şi să-L cântăm pe Tatăl,pe Fiul şi pe Sfântul Duh,acum şi pururea şi în vecii vecilor! Amin!” 

Citeste si: Calendar ortodox 22 iulie 2022. Ce sărbătoare este vineri?   

Calendar creștin-ortodox 19 iulie 2022 

Potrivit calendarului creștin-ortodox, Biserica Ortodoxă face pomenirea marți, 19 iulie 2022 și: 

- Sfântului Cuvios Die, făcătorul de minuni;
- A patru Sfinți Sihastri;
- A Sfântului Teodor, arhiepiscopul Edesei;
- Aflarea moaștelor Sfântului Cuvios Serafim de Sarov 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Viața și acatistul Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepisopul de Mira Lichiei. De ce este bine să citești această rugăciune pe data de 6 decembrie

Legenda mai puțin povestită a lui Moș Nicolae

Viața și acatistul Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepisopul de Mira Lichiei. De ce este bine să citești această rugăciune pe data de 6 decembrie

Când pică ziua de Ignat 2022. Tradiții și obiceiuri: De ce sunt sacrificați porcii în această zi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies