Calendar creștin- ortodox 19 iulie 2022: Cea mai puternică rugăciune pentru iertarea păcatelor se rostește marți. Biserica Ortodoxă o cinstește pe Sfânta Macrina, sora Sf Vasile cel Mare 

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 19 iul 2022, 08:00

Calendar creștin-ortodox 19 iulie 2022

Sursa: doxologia.ro

Calendar creștin-ortodox 19 iulie 2022. Biserica Ortodoxă o prăznuiește marți pe Sfânta Macrina, sora lui Vasile cel Mare. Cea mai puternică rugăciune pentru iertarea păcatelor care se rostește marți. 

Calendar creștin-ortodox 19 iulie 2022.

Potrivit calendarului creștin, Biserica Ortodoxă o prăznuiește marți pe Sfânta Macrina, sora Sfântului Ștefan cel Mare și a Sfântului Grigorie de la Nyssa. Cea mai puternică rugăciune pentru iertarea păcatelor care se rostește marți. 

Citeste si: Calendar creștin-ortodox 18 iulie 2022: Cinstirea sfântului care a sfărâmat idolii cei fără de suflet ai păgânilor. Luni e sărbătoare cu cruce neagră în calendar 

Calendar creștin-ortodox 19 iulie 2022. Sf Macrina  

Sfânta Macrina  s-a născut în anul 327 și a fost sora Sfântului Vasile cel Mare și a Sfântului Grigorie de Nyssa. Sfânta Macrina a fost cea mai mare din cei zece copii ai acestei familii.

Sfânta Macrina a fost logodită cu un tânăr nobil, care după un timp a murit. Când logodnicul ei a murit, Macrina nu a mai dorit să se logodească cu alt barbat, spunând că: "Nu este drept ca fecioara logodită o dată cu un barbat să caute dupa aceea iar logodnă; chiar si după legea firii, trebuie sa fie o singură logodnă, asa cum este o singură naștere, și o singură moarte."

După moartea logodnicului ei, Macrina intră in monahism împreună cu mama sa, Emilia, nevoindu-se în asceză aspra.

Dupa un timp, mama sa Emilia și fratele sau, Sfântul Vasile cel Mare, au trecut la cele veșnice. La nouă luni după moartea Sfântului Vasile, Sfânta Macrina a fost vizitată de Sfântul Grigorie de Nyssa, care a aflat-o pe patul morții.

Cei doi își împărtășesc amintiri despre Sfântul Vasile, vorbesc despre natura omenească, dumnezeiască iconomie și despre viața de apoi. 

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

Citeste si: Calendar Creștin Ortodox IULIE 2022. Sfântul Ilie, cea mai importantă sărbătoare din luna iulie

Cu puțin  înainte de ceasul ieșirii sufletului ei, Macrina s-a rugat Domnului astfel: "Stăpâne Atotputernice Doamne, Carele dai odihnă trupurilor noastre prin somnul morții pentru o vreme, Tu iară le vei scula pre ele la buciumul cel de apoi. Iarta-mi mie pacatele mele, Stapane Doamne lisuse Hristoase, si da-mi mie cu suflet curat sa ies inaintea Ta din acest trup stricacios, daruieste-mi mie ca sufletul meu fara de pacat sa se inalte, ca tamaia inaintea Ta." După aceea s-a însemnat cu semnul Sfintei Cruci pe frunte, ochi, față sși inima, și și-a dat sufletul, potrivit creștinortodox.ro

Cea mai puternică rugăciune pentru ieratarea păcatelor 

„O,Preasfântă Fecioară,Care străluceşti prin curăţie Cerească,Ajutătoare bună a lumii,dintru Tine a strălucit Soarele Dreptăţii,Hristos Dumnezeul nostru! Te fericim şi Te proslăvim,că Tu eşti Cortul Lui Dumnezeu şi prin Tine S-a sălăşluit între noi,ca să fim poporul Lui! Tu eşti Uşa Cerească prin care iar ni s-au deschis uşile Raiului!

Tu eşti Scară Cerească prin care Dumnezeu S-a pogorât pe Pământ! Cu focul rugăciunii Tale să arzi focul patimilor noastre,ca să ne izbăvim de focul cel veşnic al gheenei! Dăruieşte-ne şi nouă,Preacurată,precum lui Simeon,să purtăm neosândiţi în inimile noastre,pe Fiul Tău şi Dumnezeul nostru,să fim părtaşi pururea Preacuratului Său Trup şi Sânge! Ajută-ne să ne păzim în frica Lui Dumnezeu şi să nu întinăm Biserica trupului nostru!

Maica Lui Dumnezeu,Întâmpinând totdeauna pe Fiul Tău în inimile şi în sufletele noastre,să ne învrednicim prin rugăciunile Tale să dobândim şi acea Întâmpinare a Domnului nostru,împreună cu Sfinţii,ca să-L slăvim şi să-L cântăm pe Tatăl,pe Fiul şi pe Sfântul Duh,acum şi pururea şi în vecii vecilor! Amin!” 

Calendar creștin ortodox joi, 19 mai 2022. Un mare sfânt este prăznuit astăzi. Rugăciunea pe care toți credincioșii trebuie să o rostească

Citeste si: Calendar ortodox 22 iulie 2022. Ce sărbătoare este vineri?   

Calendar creștin-ortodox 19 iulie 2022 

Potrivit calendarului creștin-ortodox, Biserica Ortodoxă face pomenirea marți, 19 iulie 2022 și: 

- Sfântului Cuvios Die, făcătorul de minuni;
- A patru Sfinți Sihastri;
- A Sfântului Teodor, arhiepiscopul Edesei;
- Aflarea moaștelor Sfântului Cuvios Serafim de Sarov 

 

 


Nebahat din serialul Totul pentru familia mea, aniversare cu peripeții alături de colegii săi! Iată ce vârstă a împlinit frumoasa actriță Simge Selçuk și ce persoane dragi i-au fost alături la petrecerea-surpriză!

La mulți ani, Simge Selçuk! Iată ce mesaj plin de tandrețe a primit superba actriță din partea colegului ei de platou, Celil Nalçakan, cel care i-a organizat petrecerea-surpriză! „Doar zâmbește, de restul mă ocup eu!”

Cookies