Calendar creștin-ortodox 12 iulie 2022: Românii care poartă acest nume își serbează marți ziua onomastică. Rugăciunea de ajutor la vreme de necaz și mare supărare care se citește azi

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 12 iul 2022, 09:01

Calendar creștin-ortodox 12 iulie 2022

Sursa: pravila.ro

Calendar creștin-ortodox 12 iulie 2022. Românii care poartă numele sfântului pe care Biserica Ortoxoxă îl cinstește își serbează marți ziua onomastică. Rugăciunea de ajutor la vreme de necaz și mare supărare care se citește azi. 

Calendar creștin-ortodox 12 iulie 2022. Biserica Ortodoxă o prăznuiește în fiecare an la data de 12 iulie, potrivit calendarului creștin-ortodox, pe Sfânta Veronica, cea pe mahrama căreia se spune că s-a întipărit chipul Mântuitorului Hristos.

Rugăciunea de ajutor la vreme de necaz și mare supărare către Sfânta Veronica  care se rostește marți. 

Citeste si: Când începe postul Sf Marii 2022. Ce nu e bine să faci în Postul Adormirii Maicii Domnului

Calendar creștin-ortodox 12 iulie 2022. Prăznuirea Sf Veronica 

Potrivit calendar-creștin ortodox 12 iulie 2022.

Biserica Ortodoxă o prăznuiește marți pe Sfânta Veronica.  Veronica este femeia pe care Mântuitorul Iisus Hristos a vindecat-o de curgerea sângelui. Mai târziu, tot Veronica va fi aceea care va întinde Mântuitorului o mahrama, spre a-și șterge chipul îndurerat, în drumul Lui spre Golgota. Potrivit tradiției creștine, chipul Mântuitorului s-a întipărit pe mahrama sfintei.

Veronica este un nume compus din două cuvinte, unul de origine latină ("vera", adică "adevărat") și altul de origina greacă ("eikon", adică "icoana" sau "chip").

Prin alăturarea celor doua cuvinte se obține un nume ce înseamnă "Adevărata Icoană" sau "Adevăratul Chip". Acest nume trimite, in mod evident, la chipul Mântuitorului, imprimat pe mahrama sfintei, potrivit creștinortodox.ro. 

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

Calendar creștin-ortodox. Sfânta Mahramă a Domnului 

Deși nu are nici o atestare evanghelică sau apostolică,  Sfânta Mahramă  datează încă din timpul vieții pământești a Mântuitorului și este legată de o vindecare miraculoasă a regelui Abgar al V-lea al Edesei.

Cel dintâi care ne vorbește despre acest eveniment este istoriculEusebiu de Cezareea. Astfel, din lucrarea sa  Istoria Bisericească  aflăm că regele Edesei Îi trimite lui Hristos, prin curierul său Anania, o scrisoare în care Îl roagă să vină la el și să îl vindece de lepră. Mântuitorul îi trimite răspuns că nu poate veni, dar că imediat după Înălțarea Sa la Cer îl va trimite pe unul dintre ucenicii Săi să-l vindece.

Mai multe detalii despre acest eveniment, dar și prima mențiune a existenței Sfintei Mahrame găsim într-un document din secolul al V-lea, numit  Doctrina lui Addai. Addai (†541), episcop al Edesei, istorisește că Abgar trimite un pictor să zugrăvească Chipul lui Hristos. Pictorul Îl găsește pe Hristos predicând mulțimilor, dar când vrea să se apuce de portret își dă seama că nu poate face asta, din cauza luminii puternice ce izvora de pe Fața Lui. Atunci, Hristos Își imprimă Chipul pe o pânză pe care o trimite regelui, spre vindecare de boala ce îl chinuia, potrivit doxologia.ro.   

Citeste si: Pentru a avea parte de belșug și sănătate, evită aceste produse până la Sfântul Ilie. Cele mai vechi tradiții și obiceiuri de Sf Ilie, aducătorul de ploi

Calendar Ortodox 2022. Când au loc cele mai importante sărbători din noul an

Rugăciune către Sf Veronica. Calendar creștin-ortodox 

Rugăciunea de ajutor la vreme de necaz și mare supărare către Sfânta Veronica care se rostește marți. 

„Folositoare caldă câștigându-te pe tine, ne rugăm ție, noi, nevrednicii, și ca ceea ce ai arătat chipul lui Iisus Hristos, dăruiește-ne să-L vedem și noi, în viața cea veșnică, ca să te cinstim și să-ți cântăm: Bucură-te, Veronica, mironosița lui Hristos!

O, preamilostivă Sfântă Veronica, care te-ai învrednicit de minunea cea nespusă a primirii Sfintei Mahrame, primește acum și această rugăciune ce-ți aducem ție și aprinde întru noi flacăra iubirii de Dumnezeu, Mântuitorul nostru, ca împreună cu tine să ne învrednicim a cânta în Împărăția lui Dumnezeu: Aliluia!„

 

 


Nebahat din serialul Totul pentru familia mea, aniversare cu peripeții alături de colegii săi! Iată ce vârstă a împlinit frumoasa actriță Simge Selçuk și ce persoane dragi i-au fost alături la petrecerea-surpriză!

La mulți ani, Simge Selçuk! Iată ce mesaj plin de tandrețe a primit superba actriță din partea colegului ei de platou, Celil Nalçakan, cel care i-a organizat petrecerea-surpriză! „Doar zâmbește, de restul mă ocup eu!”

Cookies