Cadouri pentru soţie. De Crăciun sau la aniversarea căsniciei

Oamenii cei mai importanţi din viaţa oricui sunt, ştie oricine, oamenii dragi.

Când ne gândim la lucrurile care contează cu adevărat într-o viaţă, ne gândim la sănătate. La sănătatea noastră şi a celor pe care-i iubim. Apoi, la împlinirea sufletească ca la o stare de fapt de care avem în permanenţă nevoie. Se mai gândeşte, însă, cineva şi la timp, la valoarea acestuia, la importanţa sa? Da, o facem involuntar, invocând timpul de fiecare dată când ne trezim spunând: „Nu am timp să aia ori cealaltă” ori „Nu mai am timp nici să…respir.”  Vă sună cunoscut? Oricum, ar suna cel puţin ciudat, ba chiar demn de invidie să auzim prea des persoane cărora le prisoseşte această resursă.

Timpul este valoare. Şi încă ce valoare…!

Timpul are valoare şi este o valoare prin el însuşi. Atunci când îl petrecem făcând lucruri care ne plac, aproape că s-a dus într-o clipită.  Acelaşi timp care pare să stea îngheţat în loc atunci când suntem plictisiţi, supăraţi, dezamăgiţi  sau când sunt lucruri cu trebuie în faţă. Pentru a putea fi fericiţi şi împliniţi, este necesară găsirea unui echilibru. Un echilibru între a primi şi a oferi. Un echilibru între vreau şi trebuie. Între azi şi mai târziu sau mâine sau altă dată. Momentele depline sunt, printre multe altele, acelea în care aducem fericire celorlalţi. Şi dacă este despre fericire, este şi despre dragoste. Şi când este vorba despre dragoste şi împreună, vin şi ocazii care se vor a fi marcate. Una dintre ele este aniversarea căsniciei.

Niciodată nu a constituit un secret faptul că bărbaţii nu sunt chiar un talent înnăscut în a oferi cadouri. Fie nu îşi dau silinţa, fie, pur şi simplu, nu le iese. Problema este că mereu lipseşte câte ceva. Dacă e inspiraţie, nu sunt bani. Dacă sunt bani, nu e inspiraţie. Oricum ar fi, gestul contează. Şi un buchet de flori contează atunci când este cumpărat şi oferit din suflet.

Când omul mai uită…de aniversări. Noroc cu nevasta!

Ştim, bărbaţii nu pun acelaşi preţ pe detaliu la fel cum o fac femeile. Asta-i viaţa, plină de contraste. Pentru domni, a memora o multitudine de date din calendar pare a fi o corvoadă fără sens. Pentru ele, acele date din calendar anunţă zile speciale, perfecte pentru a crea amintiri, a oferi un cadou şi da, a primi la rândul lor ceva frumos. Asta aşa, de făpturi gingaşe ce sunt femeile.

Revenind la memoria pe termen scurt a bărbatului, credem că se impun câteva variante de soluţii eficiente, aplicate diplomat. Poate un banner, aşa micuţ, pe peretele din dormitor cu textul: cadouri Crăciun femei, aniversare căsătorie femei, alături de data  …? Sau un reminder pe telefon care să-l avertizeze din aproape în aproape că urmează acel eveniment special? Un to-do list magnetic de genul soon!  lipit de frigider? Ei bine, poate că nu ar strica nici o cură cu lecitină, se zice că funcţionează bine pentru memorie. Cine ştie. Ne mai gândim între timp la variante şi strategii ceva mai inspirate pentru a avea de unde selecta. Până atunci, dragi soţii, nu vă rămâne decât să aplicaţi conştiincios vechiul proverb: Bate şaua să priceapă iapa. Tot iese ceva, este demonstrat.

Menţiune pentru soţi: Ca să nu fie cu supărare, rândurile de mai sus reprezintă un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

Când nu ştie ce să ia, dar …

Se spune atât de frumos că nu este nevoie de o ocazie anume pentru a oferi un cadou. O poţi face oricând şi complet nepremeditat. Aniversarea căsniciei este o ocazie, şi încă ce ocazie! Imaginaţi-vă că soţia dumneavoastră este o amatoare de bijuterii şi gablonţuri. Şi poate chiar este, noi nu avem de unde să ştim. Luând în calcul această ipoteză, este cumva de la sine înţeles că în colecţia ei există: lanţuri şi lănţişoare, brăţări cel puţin două, câteva charm-uri şi tot atâtea pandantive, setul de perle, setul de aur dăruit de ai ei la majorat şi continuaţi voi. Şi aşa cum hainele au nevoie de un şifonier pe măsură, la fel au nevoie şi bijuteriile ei. Nu, staţi liniştiţi, nu de un şifonier, ci de o cutie de bijuterii.  Adică acel loc tainic şi pur personal în care ea să îşi adune dovezile de dragoste, emoţiile, trăirile, amintirile.

Timpul de calitate este capabil de a presta cele mai frumoase amintiri. Iar tu, soţul, reprezinţi o bună parte din timpul ei. Nu spunem că un nou set de perle, unul roz de data asta, nu ar bucura-o… dar parcă mai târziu s-ar pierde în mulţime cu celelalte. Iar unul din modurile de a scoate în faţă o ocazie precum aniversarea căsniciei este de a-i oferi soţiei un cadou surprinzător. Alege din multitudinea de modele de casete bijuterii pe aceea pe care apreciezi că i s-ar potrivi perechii tale. Mesajul este simplu: pentru căsnicia noastră, la fel de strălucitoare ca şi o cutie de bijuterii. Poate o vei da pe spate, de uimire, poate o vei entuziasma sau o vei emoţiona până la lacrimi. Important este să aibă un efect şi cu siguranţa va avea.

Ştim că nu este deloc uşor să găseşti acel cadou excepţional pentru o ocazie excepţională. Ştim că este mult mai uşor să oferi bani şi astfel fiecare să-şi cumpere ce îşi doreşte. Ştim că este extrem de comod să nu îţi baţi capul şi pe acest subiect. Însă, nimic nu se compară cu a dărui. Cu a surprinde, cu a pune cap la cap scenariul în care îi vei oferi un cadou cumpărat de tine şi oferit cu mâinile tale.

Este vorba despre timp, din nou despre timp. Lucrurile minunate iau grijă, dedicare şi timp. Relaţiile minunate au dreptul să fie sărbătorite cu un cadou pe măsură. Un buchet de flori şi o cutie împachetată festiv de cadou în care se ascunde mult mai mult decât ai crede: sentimente, dedicare şi … timp. Te-ai fi gândit vreodată atât de departe?

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate