Cad bursele! Luni s-a inregistrat cel mai grav declin dupa 1987. Trump vorbeste despre recesiune

Indicii bursieri de pe Wall Street au înregistrat luni cel mai grav declin consemnat după 1987, iar indicele S&P 500 a închis la cel mai redus nivel din decembrie 2018

Indicii bursieri de pe Wall Street au înregistrat luni cel mai grav declin consemnat după 1987, iar indicele S&P 500 a închis la cel mai redus nivel din decembrie 2018, investitorii fiind îngrijoraţi că pandemia de coronavirus este un oponent prea puternic faţă de capacitatea de luptă a băncilor centrale, parlamentarilor sau a Casei Albe, transmite Reuters.

Indicele S&P 500 a scăzut cu 12%, cel mai amplu declin după ”Luna Neagră” produsă în urmă cu trei decenii. Declinul a avut loc în pofida reducerii suprinzătoare a dobânzii de politică monetară, cu un punct procentual, la un interval de 0-0,25%, efectuată duminică de Rezerva Federală (Fed), într-o şedinţă de urgenţă care a avut loc înaintea şedinţei programată să aibă loc marţi şi miercuri.

Acţiunile au scăzut şi mai mult după ce preşedintele american Donald Trump a cerut americanilor să înceteze timp de 15 zile majoritatea activităţilor sociale şi să nu se adune în grupuri mai mari de 10 persoane, într-un nou efort agresiv de reducere a răspândirii coronavirusului în Statele Unite.

Trump a avertizat şi că este posibilă declanşarea unei recesiuni.

Tranzacţiile cu acţiuni incluse în cei mai importanţi trei indici de pe Wall Street au fost suspendate timp de 15 minute la scurt timp după deschiderea bursei, indicele S&P 500 coborând cu 8%, peste pragul de 7% care declanşează blocarea automată a tranzacţiilor, anunta news.ro.

Citeste si: Curs valutar 16 martie 2020. Prabusire istorica a leului in raport cu euro

Citeste si: "Suntem in razboi!" Presedintele Macron impune restrictii dure pentru limitarea raspandirii coronavirus

Citeste si: Poluarea din Bucuresti a disparut! "In ultima saptamana, concentratiile tuturor poluantilor monitorizati s-au situat mult sub valorile limita."

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate