Buna Vestire: Rugaciunea care te apara de necazuri si boli daca o rostesti astazi

Crestinii ortodocsi sarbatoresc astazi Buna Vestire, sarbatoare inchinata Maicii Domnului.

Praznicul aminteste de ziua in care Arhanghelul Gavriil i-a vestit Fecioarei Maria ca il va naste pe Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

Traditia spune ca in aceasta zi de Buna Vestire trebuie evitate certurile, in caz contrar intregul an urmand a fi pus sub semnul conflictului si al lipsei de armonie.

De asemenea se mai spune ca de sarbatoarea Bunei Vestiri nu trebuie sa dormim prea mult daca nu vrem sa avem un an lipsit de impliniri si realizari.

Iata o rugaciune catre Maica Domnului care, daca este rostita astazi, de Buna Vestire, cu incredere si tarie, te va apara de necazuri si boli si te va ajuta sa rezolvi problemele pe care le ai acum:

"Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, ceea ce esti mai presus decat ingerii si arhanghelii si mai cinstita decat toata faptura, auzi-ne pe noi, cei ce ne rugam tie, si arata mila ta poporului dreptcredincios!

"Izbaveste orasul acesta, toate orasele si satele, tara aceasta si tot poporul binecredincios de toate nevoile, de boli, de cutremur, de potop, de foc, de razboi, de toate durerile si necazurile, ca sa nu fie incercati robii tai nici de suferinte, nici de spaime, nici de moarte, nici de dreapta manie a lui Dumnezeu, ci ii pazeste si ii mantuieste cu mila ta, Preacurata Fecioara.

"Roaga-te, Doamna, pentru buna intocmire a vazduhului, ca pamantul sa-si dea roadele sale spre hranirea tuturor! Aducandu-ti aminte de robii tai si netrecand cu vederea lacrimile si suspinele lor, fii ocrotitoarea tuturor: pe cei rataciti povatuieste-i, pe prunci hraneste-i, pe tineri ii invata, pe cei batrani intareste-i, pe cei bolnavi insanatoseste-i, dar mai cu seama pazeste si intareste sfanta Biserica a Fiului Tau. 

"Invredniceste-ne, Maica a tuturor, prin rugaciunile tale, sa fim si noi partasi vietii celei fara de sfarsit si astfel sa stam fara de rusine in ziua judecatii de-a dreapta Fiului tau si Dumnezeului nostru. Amin!".

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate