Buna Vestire: Rugaciunea care te apara de necazuri si boli daca o rostesti astazi

,

Crestinii ortodocsi sarbatoresc astazi Buna Vestire, sarbatoare inchinata Maicii Domnului.

Praznicul aminteste de ziua in care Arhanghelul Gavriil i-a vestit Fecioarei Maria ca il va naste pe Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

Traditia spune ca in aceasta zi de Buna Vestire trebuie evitate certurile, in caz contrar intregul an urmand a fi pus sub semnul conflictului si al lipsei de armonie.

De asemenea se mai spune ca de sarbatoarea Bunei Vestiri nu trebuie sa dormim prea mult daca nu vrem sa avem un an lipsit de impliniri si realizari.

Iata o rugaciune catre Maica Domnului care, daca este rostita astazi, de Buna Vestire, cu incredere si tarie, te va apara de necazuri si boli si te va ajuta sa rezolvi problemele pe care le ai acum:

"Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, ceea ce esti mai presus decat ingerii si arhanghelii si mai cinstita decat toata faptura, auzi-ne pe noi, cei ce ne rugam tie, si arata mila ta poporului dreptcredincios!

"Izbaveste orasul acesta, toate orasele si satele, tara aceasta si tot poporul binecredincios de toate nevoile, de boli, de cutremur, de potop, de foc, de razboi, de toate durerile si necazurile, ca sa nu fie incercati robii tai nici de suferinte, nici de spaime, nici de moarte, nici de dreapta manie a lui Dumnezeu, ci ii pazeste si ii mantuieste cu mila ta, Preacurata Fecioara.

"Roaga-te, Doamna, pentru buna intocmire a vazduhului, ca pamantul sa-si dea roadele sale spre hranirea tuturor! Aducandu-ti aminte de robii tai si netrecand cu vederea lacrimile si suspinele lor, fii ocrotitoarea tuturor: pe cei rataciti povatuieste-i, pe prunci hraneste-i, pe tineri ii invata, pe cei batrani intareste-i, pe cei bolnavi insanatoseste-i, dar mai cu seama pazeste si intareste sfanta Biserica a Fiului Tau. 

"Invredniceste-ne, Maica a tuturor, prin rugaciunile tale, sa fim si noi partasi vietii celei fara de sfarsit si astfel sa stam fara de rusine in ziua judecatii de-a dreapta Fiului tau si Dumnezeului nostru. Amin!".

 

Citește și:

TRADITII de Buna Vestire. Ce trebuie sa faci ca sa-ti mearga bine tot anul!

Banii ȘTABILOR de la ASF, sub lupă - Ce salarii şi ce averi au oamenii responsabili cu supravegherea bursei

Crestinii praznuiesc astazi BUNA VESTIRE! Iata ce fac maramuresenii

TRADITII ROMANESTI: De Buna-vestire, maramuresenii aprind focuri uriase in curti pentru a alunga raul din gospodarii VIDEO

Mint autoritățile cu privire la pandemie? Marian Vanghelie dă cărțile pe față: "Îi sperie pe români la televizor! O să ne îmbolnăvim cu toții!"


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies