S-a lipit prazul de sufletul olteanului nostru cum a stiut el mai bine. In editia de sambata aceasta, la rubrica "Tara-n bucate", George Mihai si tanara interpreta Ionela Guzic au acordat rolul principal cepei oltenesti. Aceasta a gatit mancaruri care au avut la baza prazul, impletind dragostea de folclor cu pasiunea pentru bucate sanatoase.
Pentru a incepe ospatul la poalele muntilor Lotru, bucatarii si-au unit fortele si s-au apucat de treaba. Primul fel de mancare olteneasca au fost sarmalele in praz, care au necesitat urmatoarele ingrediente: praz verde, carne tocata, condimente, bulion, ceapa, orez, apa. Sarmalele au fost infasurate in foi de praz fierte in prealabil, iar umplutura este asemanatoare cu cea a sarmalelor clasice.
Citește si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Intre
A urmat partea cea mai frumoasa, degustarea preparatelor gatite cu mult drag, care au fost o incantare pentru ochii telespectatorilor. Iata sirul complet al pregatirii bucatelor oltenesti: