BREAKING NEWS. Un barbat din Romania, SUSPECT de infectia cu virusul Ebola. Pacientul, transferat la Institutul Matei Bals

,

Un barbat suspectat de infectie cu virusul Ebola va fi adus din Ploiesti la Institutul "Matei Bals".

Un barbat de 51 de ani suspectat ca este infectat cu virusul Ebola va fi transferat, duminica, de la Spitalul Judetean din Ploiesti la Institutul National ""Matei Bals" din Bucuresti, au declarat, pentru Mediafax, surse medicale. Rezultatul analizelor privind posibila infectare cu virusul Ebola a barbatului va fi cunoscut in minimum 72 de ore si maximum o saptamana.

Probele pentru analizele de laborator vor fi recoltate imediat dupa ce barbatul va fi adus la Institutul "Matei Bals" din Bucuresti.

De la "Matei Bals", probele vor fi duse la Laboratorul de referinta din Germania, singurul care se ocupa de astfel de cazuri.

" Din acest motiv rezultatul va fi aflat dupa minimum 72 de ore. Laboratorul din Germania este acreditat pentru Ebola, la fel cum cel din Marea Britanie a facut analizele la epidemia de gripa", au mai spus sursele citate. Potrivit surselor citate, barbatul a venit din Nigeria la 25 iulie si a fost internat la Ploiesti cu diaree si scaune hemoragice.

" Nu are febra. I se vor face investigatii complete la Matei Bals", au mai spus sursele citate. Medicii iau in calcul si ca barbatul sa fie suspect de malarie, in conditiile in care, pana in prezent, nu a facut febra.

Reprezentantul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) in Romania, dr.Victor Olsavszky, a declarat vineri, pentru Mediafax, ca Institutul National de Boli Infectioase "Matei Bals" a fost desemnat ca unitatea ce ar putea trata orice posibil caz de Ebola care ar ajunge in Romania.

Tot vineri, Ministerul Sanatatii informa ca probabilitatea aparitiei infectiei de febra hemoragica de tip Ebola pe teritoriul Romaniei este scazuta, iar statul roman are capacitatea medicala de a actiona in cazul aparitiei unor cazuri de infectare cu febra hemoragica de acest tip. Epidemia de Ebola trebuie considerata o" urgenta de sanatate publica la nivel mondial", a subliniat OMS.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Guvernul pregătește măsuri pentru închiderea școlilor. Ce se întâmplă cu părinții care stau acasă cu elevii

Apropiat al lui Orban, surprins când îi spune unui liberal cum să voteze

S-a TERMINAT! Final de drum pentru Gabriela Firea și Florentin Pandele. Cu cine a înșelat-o. ESTE SCANDAL IMENS

Vaccinarea devine obligatorie în România! Florin Cîțu a făcut anunțul :”Va fi introdusă zilele astea...”

Cum se descarcă certificatul digital COVID? Iată pașii pe care trebuie să-i urmați

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies