BREAKING NEWS: O eleva de 18 ani de la „Lazăr” a murit de meningita, toată clasa ei a fost trecută preventiv pe antibiotice, iar colegiul se inchide vineri

Medicii au constatat că elevii din clasa a XII-a, colegi cu fata de 18 ani care a decedat acum puțină vreme la „Matei Balș” , nu erau vaccinați. Vaccinul de meningită nu este în schema obligatorie, este opțional.Vaccinul de meningită nu este în schema obligatorie, este opțional.

În aceste condiții, începând cu această dimineață și continuând cu după-amiaza, toți cei peste 30 de colegi ai fetei decedate au fost trecuți pe antibiotice preventiv. Eleva de 18 ani fusese diagnsoticată azi-noapte cu meningită meningococică fulminantă. Direcția de Sănătate Publică a decis ca, vineri, cursurile la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” să fie suspendate pentru dezinfectare. Vineri era ultima zi de școală pentru elevi înainte de vacanța de Paște.

clasa goala

Citeste si: Rona Hartner, primele declarații după a doua intervenție chirurgicală: "Dacă vrea Dumnezeu să-mi dea zile, îmi dă, dacă nu, asta e!"

„În această dimineaţă, DSP Bucureşti a primit o informare cu privire la un caz de meningită meningococică fulminantă la Liceul ‘Gheorghe Lazăr’. Imediat, medici din cadrul compartimentului de epidemiologie s-au deplasat la liceu şi au început ancheta epidemiologică. Au fost luate şi primele măsuri, respectiv s-a administrat tratament profilactic contacţilor şi s-au luat exudate faringiene. Urmează ca mâine să fie realizată dezinfecţia în tot liceul", se arată în informarea trimisă de DSP. 

Vineri urma să fie ultima zi de școală, înainte de vacanța de Paște.

Meningita meningococică este un tip de infecție meningococică produsă de bacteria numită Neisseria meningitidis sau meningococ. Această bacterie infestează membranele de protecție care acoperă creierul și măduva spinării și conduc la inflamație. Infecțiile meningococice sunt adesea grave și pot fi potențial letale.

În cazul meningitei meningococice, simptomele cele mai uzuale pot fi: febră ridicată gât înțepenit dureri de cap puternice

Există adesea simptome adiționale precum: greață sau vomismente sensibilitate la lumină stare de confuzie mentală

meningita

Eleva a fost dusă inițial la Spitalul Universitar, la ora 4 dimineața, iar după confirmarea diagnosticului, a fost mutată la ora 7 dimineața la „Matei Balș”. „Era deja în comă”, susțin surse medicale de la Balș. Tot personalul de la Spitalul Universitar care a intrat în contact cu fata a luat tratament profilactic și s-a făcut dezinfecția în secție.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) anunțase anterior că a fost confirmat un caz de meningită la liceul situat în sectorul 5 al Capitalei, motiv pentru care s-a decis ca vineri cursurile să fie suspendate pentru dezinfectare.

Vezi cele mai noi Stiri Kanal D

sursa: libertatea.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate