BREAKING NEWS Dosarul Colectiv a ajuns la final. Procurorii cer 15 ani de închisoare pentru Piedone!

,

Procurorul DNA cere condamnarea inculpaților Cristian Popescu-Piedone și a celor trei funcționare din dosarul Colectiv pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave la pedepse orientate spre maxim, adică de 15 ani.


In articol:

Procurorul a cerut în instanță și acordarea despăgubirilor cerute de către victime.

Tribunalul Bucureşti a început, luni, dezbaterile finale în dosarul Colectiv, în care sunt judecaţi, printre alţii, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone şi patronii clubului, relatează G4Media.ro.

Procurorul DNA a acuzat faptul că fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, și cele 3 funcționare ale primăriei au emis autorizație de funcționare pentru clubul Colectiv, fără autorizație de securitate la incendiu.

Dosarul Colectiv a ajuns la final

Inculpații au susținut că, în baza unor hotărâri de consiliu local, primarul și funcționarii trebuiau să țină cont la eliberatea autorizației de funcționare a clubului doar de avizele de mediu și sanitar-veterinare, nu și de autorizația de securitate la incendiu.

Procurorul DNA a prezentat mărturiile unor specialiști de la prefectură și primărie potrivit cărora Piedone și funcționarele trebuiau sa țină cont și de autorizația de securitate la incendiu.

Judecătorul care se ocupă de acest dosar, Mihai Bălănescu, a stabilit ca dezbaterile să aibă loc pe parcursul mai multor zile.

În aprilie 2016, dosarul ”Colectiv” a fost trimis în instanţă de Parchetul General, iniţial la Judecătoria Sectorului 4, procesul fiind apoi mutat la Tribunalul Bucureşti.

Doi ani procesul a fost blocat pe chestiuni de procedură, iar judecătorul desemnat iniţial să se ocupe de acest caz a ieşit la pensie, fiind înlocuit în octombrie 2018 de Mihai Bălănescu. Noul judecător a promis că va grăbi soluţionarea dosarului, în fiecare săptămână fiind audiaţi zeci de martori şi victime.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Vine prăpădul! Orban anunță tăieri! "Ne-au lăsat ăștia un buget făcut praf"

BREAKING - Două cutremure foarte puternice au avut loc în Chile și Antartica, la distanță de câteva minute

Vedeta Kanal D care are trei copii cu trei femei diferite. Toată lumea îl credea familist convins. Nimeni nu a știut până acum

Horoscop DRAGOSTE saptamana 25 noiembrie – 1 decembrie 2019. Zodia care isi intalneste sufletul pereche

Simona Halep, prima reactie dupa ce s-a aflat ca s-a logodit: "Am vrut sa imi asigur fanii..."

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies