Bolnavii cu afectiuni cronice vor primi ingrijiri medicale la domiciliu. Anuntul primariei Capitalei

,

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că Primăria Bucureşti asigură servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoanele cu afecţiuni cronice de pe raza municipiului Bucureşti.


In articol:

Firea anunţă, pe pagina sa de Facebook, că doritorii pot apela la numărul de telefon gratuit 0800821218 pentru înscrierea într-o bază de date.

Specialiştii noştri se vor deplasa în teren, la fiecare caz în parte, cu echipament de protecţie, vor evalua situaţia socio-medicală, vor colecta informaţiile necesare în vederea constituirii unui set minim de documente. Aceste documente sunt completate la momentul vizitei sau se va apela la instrumente electronice de scanare a documentelor fără a întârzia acordarea acestor servicii”, anunţă primarul general.

Potrivit lui Firea, pot apela la serviciile de îngrijire la domiciliu persoanele încadrate de către membrii echipei, în urma evaluării, într-unul din următoarele grade de dependenţă: IA, IB, IC, IIA, IIB, IIC sau IIIA; persoanele cu domiciliul sau reşedinţa pe raza municipiului Bucureşti, de minim 6 luni înainte de formularea cererii; cei care nu se pot gospodări singuri, nu au întreţinători sau aceştia nu se pot ocupa de îngrijirea persoanei dependente ori nu îi pot acorda sprijinul necesar în vederea realizării activităţilor zilnice, de bază şi instrumentale; cei pentru care s-a depus un dosar complet.

Dosarul cu actele necesare, împreună cu fişa de evaluare socio-medicală, vor fi analizate de îndată ce sunt primite pe adresa de e-mail a instituţiei ([email protected])

în şedinţe extraordinare, de către o comisie formată din angajaţi ai D.G.A.S.M.B., numiţi prin Decizie a Directorului General. Şedinţa va avea loc prin indermediul video-conferinţei, relateaza news.ro.

Grade de dependenţă sunt:

IA- persoanele care şi-au pierdut autonomia mentală, corporală, locomotorie, socială şi pentru care este necesară prezenţa continuă a personalului de îngrijire.

IB- persoanele grabatare, lucide sau ale căror funcţii mentale nu sunt în totalitate alterate şi care necesită supraveghere şi îngrijire medicală pentru marea majoritate a activităţilor vieţii curente, noapte şi zi.

IC- persoanele cu tulburări mentale grave (demenţe), care şi-au conservat, în totalitate sau în mod semnificativ, facultăţile locomotorii, precum şi unele gesturi cotidiene pe care le efectuează numai stimulate.

IIA- persoanele care şi-au conservat autonomia mentală şi parţial autonomia locomotorie, dar care necesită ajutor zilnic pentru unele dintre activităţile de bază ale vieţii de zi cu zi.

IIB- persoanele care nu se pot mobiliza singure din poziţia culcat în picioare, dar care, o dată ridicate, se pot deplasa în interiorul camerei de locuit şi necesită ajutor parţial

pentru unele dintre activităţile de bază ale vieţii de zi cu zi.

IIC- persoanele care nu au probleme locomotorii, dar care trebuie să fie ajutate pentru activităţile de igienă corporală şi pentru activităţile instrumentale.

IIIA- persoanele care se deplasează singure în interiorul locuinţei, se alimentează şi se îmbracă singure, dar care necesită un ajutor regulat pentru activităţile instrumentale ale vieţii de zi cu zi.

Citeste si: Stare de urgenta: ce inseamna starea de urgenta si ce masuri se iau

Citeste si: Foto- Tom Hanks, mesaj din spitalul unde este tratat de coronavirus, impreuna cu sotia sa Rita Wilson

Citeste si: Pandemie: ce inseamna cand se declara pandemia si cand au mai fost in trecut pandemii

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Deputatul Mircea Banias, depistat pozitiv cu coronavirus

Rafila, SCEPTIC privind imunizarea în masă; Țința de zece milioane de vaccinați se îndepărtează

Laura Cosoi îi DISTRUGE pe Smiley și Gina Pistol! I-a UMILIT în public ca niciodată!

Clipe de groaza la ''Survivor Romania''! Elena Ionescu a lesinat sub privirile colegilor de echipa!

Care este premiul pus la bataie la ''Survivor Romania'': ''Fiecare membru al echipei va primi...''

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies