Biserica si-a deschis scoala. Taxa lunara: 500 de lei VIDEO

,

Pentru ca de invatamantul romanesc pare sa se fi ales praful si pulberea, biserica ortodoxa vrea sa invie traditia scolilor confesionale.

"Lasati copiii sa vina la mine", spune mesajul biblic. "Nu fara o taxa de 500 de lei pe luna" completeaza preotii, care s-au adaptat nevoilor pamantesti si vor sa scoata bani si din invatatamant, mai nou.

Cu o slujba in toata regula, asa a fost sfintita prima scoala ortodoxa din Romania. Slujitorii Domnului au citit din Evanghelia batuta in pietre pretioase si le-au tinut bobocilor predica.

Cladirea scolii confesionale a fost construita din banii enoriasilor, care au donat nu mai putin de 400 de mii de lei ca sa primeasca binecuvantarea Domnului.

Pentru inceput aici vor invata si se vor ruga 21 de elevi, in clasa pregatitoare si in clasa intai.

Dupa ora de inchinaciune copiii vor urma cursurile ca si intr-o scoala normala. Zilnic vor primi doua mese care vor include si meniuri de post.

Scoala confesionala a primit nu doar binecuvantarea Patriarhiei, ci si a Ministerului Invatamantului. Parintii spun ca fac eforturi financiare ca sa plateasca taxa lunara de 500 de lei si sa isi tina copii intr-o scoala cu frica de Dumnezeu.

Cel mai simplu calcul arata ca un an de invatamat primar la scoala confesionala costa 4500 de lei, cu mult mai mult decat suma pe care studentii o platesc la o universitate privata. Biserica vrea sa deschida astfel de scoli in toate judetele din tara.

 

Citește și:

Amenzi viteză 2021. Câți bani trebuie să plătești pentru fiecare kilometru peste viteza legală

Plata pentru vignetă în Bulgaria 2021. Cât costă și cum o plătești

Ghid de înrolare în legiunea străină. Care sunt cerințele și de ce documente ai nevoie

Cum îți recuperezi mesajele, pozele și clipurile video de pe WhatsApp atunci când îți schimbi telefonul

Veste bună pentru români! Președintele Klaus Iohannis tocmai a promulgat legea


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies