Biografie Bănel Nicoliță: vârstă, familie, data nașterii, carieră. Cine este, de fapt, cunoscutul fotbalist

Author: Amalia Georgescu

Bănel Nicoliță, fost fotbalist 

Sursa: facebook Banel Nicolita

Bănel Nicoliță a ajuns să fie cunoscut la nivel internațional, acesta fiind unul dintre cei mai talentați fotbaliști din România. Iată tot ce trebuie să știi despre Bănel Nicoliță.

Bănel Nicoliță a reușit să cucerească pe toată lumea cu talentul de care a dat dovadă pe terenul de fotbal, acesta fiind un sportiv de succes, râvnit de echipe de top din România, dar și din străinătate.

Iată cine este, de fapt, Bănel Nicoliță.

BIOGRAFIE Bănel Nicoliță. Ce vârstă are fotbalistul și unde s-a născut? 

Bănel Nicoliță s-a bucurat de popularitate în special în perioada în care a jucat la FC Steaua București, fiind cotat drept unul dintre cei mai valoroși fotbaliști ai clubului sportiv. Bănel Nicoliță a împlinit 37 de ani în 2022, fotbalistul fiind născut pe 7 ianuarie 1985.

Deși s-a născut într-o familie săracă, Bănel Nicoliță și-a depășit condiția. A venit pe lume într-o familie de etnie romă din Făurei, Brăila, iar la vârsta de 14 ani a început să joace fotbal la clubul sportiv din localitate. Ulterior, la 16 ani, Bănel Nicoliță a ajuns la Dacia Unirea Brăila, în divizia C, iar de acolo a început evoluția sa ca fotbalist. 

Până la vârsta de 37 de ani, Bănel Nicoliță a reușit să își construiască o carieră de succes în fotbal.

După ce s-a retras, sportivul și-a dorit să aducă pe culmile succesului echipa CS Făurei, dar lucrurile nu au evoluat așa cum și-ar fi dorit, astfel că a decis să renunțe la clubul sportiv după ce a suferit multe pierderi financiare. Deși nu mai intră pe terenul de fotbal în calitate de fotbalist, Bănel Nicoliță a decis să nu părăsească acest domeniu, astfel că și-a deschis o școală de fotbal prin intermediul căreia vrea să pregătească tinerii talentați. 

Citeste si: Bănel Nicoliță, invitat duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Bănel Nicoliță, probleme în familie din cauza fotbalului. Cum a ajuns să divorțeze? 

Când vine vorba despre familie, Bănel Nicoliță preferă să fie foarte discret. Fotbalistul mai are un frate, Stelian Nicoliță, care la rândul său a ales tot o carieră în sport, devenind fotbalist.

Dorința de a-și îndeplini visul și de a face din clubul sportiv CS Făurei o echipă de succes i-a distrus familia lui Bănel Nicoliță. Fotbalistul și soția acestuia, Cristina, au divorțat în mare secret, de vină fiind sumele mari de bani pe care le-ar fi pierdut acesta după ce a investit în CS Făurei. 

Povestea de dragoste dintre Bănel Nicoliță și Cristina a început în anul 2008, cei doi având împreună două fetițe, Natalia și Amalia. După divorț, fostul fotbalist este prezent în viața fiicelor sale, fosta soție dezvăluind că Bănel Nicoliță le vizitează pe cele mici ori de câte ori are ocazia și le plătește pensie alimentară.

Bănel Nicoliță, o carieră de succes. Cum a evoluat de-a lungul timpului?

În anul 2001, Bănel Nicoliță și-a început cu adevărat cariera de fotbalist, acesta jucând la Dacia Unirea Brăila, acolo unde a rămas până în anul 2004. Ulterior, timp de un an, fotbalistul a jucat la Poli AEK Timișoara, urmând ca în 2005 să ajungă la Steaua București. A debutat în Divizia A la 19 ani și a purtat tricoul cu numărul 16. Perioada petrecută la Steaua București l-a adus pe culmile succesului, echipa ajungând în UEFA Champions League de trei ori.

Bănel Nicoliță a făcut parte și din echipa națională a României. Dorindu-și să evolueze, fotbalistul a decis să plece în 2011 la Saint-Étienne, iar în perioada 2013-2014 la jucat la Nantes. În cele din urmă, fotbalistul a decis să se întoarcă în România, iar din 2015 și până în 2018 a jucat la mai multe echipe din țară.

După ce s-a retras din activitate, Bănel Nicoliță a decis să revină în orașul natal, devenind președintele clubului local CS Făurei. A investit sume importante de bani în clubul sportiv, însă rezultatele nu au fost cele așteptate, motiv pentru care s-a retras din acest proiect și a decis să își deschidă o școală de fotbal în București.

De-a lungul carierei, Bănel Nicoliță a avut parte și de momente mai puțin plăcute. Cel mai important este cel în care a marcat un autogol, în meciul dintre Real Madrid și Steaua București, în Liga Campionilor 2006-2007. Golul marcat de el pentru echipa adversă a fost unul decisiv, ducând echipa în optimile Ligii Campionilor.

Biografie Bănel Nicoliță: vârstă, familie, data nașterii, carieră. Cine este, de fapt, cunoscutul fotbalist

Bănel Nicoliță a intrat pe teren în 352 de meciuri, marcând 60 de goluri în întreaga carieră.

În această săptămână, Bănel Nicoliță va fi invitat la „40 de întrebări cu Denise Rifai”. În emisiunea difuzată la Kanal D duminică, 16 octombrie 2022, de la ora 22:00, fostul fotbalist va răspunde sincer la cele 40 de întrebări pe care i le va adresa Denise Rifai, făcând dezvăluiri legate de carieră, dar și de viața sa personală.

Citeste si: Banel Nicolita a divortat! Motivul pentru care sotia sa l-a parasit, dupa 6 an i

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies